Türkiye Tenis Federasyonu tarafından Avrupa Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Ankara Tenis Eğitim Merkezi’nde 'Diplomatik Tenis Günü' turnuvası düzenlendi.
Avrupa Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Türkiye Tenis Federasyonu tarafından Ankara Eğitim Merkezi’nde Diplomatik Tenis Günü turnuvası düzenlendi. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı ve Lüksemburg Büyükelçiliği iş birliğinde gerçekleşen etkinliğe Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Başkanı Mehmet Kemal Bozay, Lüksemburg’un Ankara Büyükelçisi Georges Faber ve Milli Paralimpik sporcular katıldı.
“Örnek olmaya çalışıyoruz”
Etkinliğin açılış maçında oynayan ve maçın ardından spor faaliyetleriyle örnek olmaya çalıştıklarını ifade eden Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay, “Avrupa Spor Haftası’nda daha önceden de turnuvalar oldu. Georges, Lüksemburg büyükelçisi ve profesyonel bir tenisçi. Burada bakanlığımız ve Avrupa Başkanlığı’nı bir araya getirdik. Hep birlikte bir sportif faaliyet yapıyoruz. Açılışı da 2 paralimpik oyuncumuzla yaptık. Sembolik olarak böyle bir çalışma yaptık. Bu tür faaliyetlerde biraz da örnek olmaya çalışıyoruz. Sporun önemi, güzellikleri, kaynaştırıcı kısmı dünyanın dört bir yanından gelen diplomatları ve Ankara’da görev yapan diplomatları bir araya getirmiş oluyor” diye konuştu.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)