Ankara

Ankara'da Esat Semt Hali ve Çarşısı, Büyükşehir'in Projesiyle Modernleşiyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Esat Semt Hali ve Çarşısı’nda başlattığı tadilat projesinde çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 14 bin 250 metrekarelik alanda birçok sosyal ve kültürel alanın yer aldığı projenin tamamlanmasıyla Başkentliler daha modern, sağlıklı ve güvenli bir hizmetle buluşacak.

Ankara'da Esat Semt Hali ve Çarşısı, Büyükşehir'in Projesiyle Modernleşiyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi vatandaşların daha modern, sağlıklı ve güvenli hizmetlerle buluşabilecekleri alanları kente kazandırmaya devam ediyor.

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından çalışmaların hızla sürdürüldüğü “Esat Semt Hali ve Çarşısı Tadilat Projesi”nde sona yaklaşılıyor. Vatandaşın olduğu kadar esnafın da yüzünü güldürecek projenin tamamlanmasıyla Esat Semt Hali ve Çarşısı, bölgenin çekim merkezlerinden biri haline gelecek.

 

14 BİN 250 METREKARE ALAN ÜZERİNE KURULU 4 KAT

14 bin 250 metrekarelik alanda mahalle dokusu korunarak gerçekleştirilen proje ile bodrum katında otopark bulunan toplam 4 katlı Esat Semt Hali ve Çarşısı, daha modern bir hale kavuşacak. Projenin 3 bin 380 metrekarelik zemin katında, yeme içme alanlarının yanı sıra tamirci, kunduracı, çiçekçi, sahaf, fotoğrafçı ve hırdavatçı gibi çeşitli esnafların yer alacağı 30 dükkân bulunacak.

3 bin 200 metrekarelik diğer katlarda ve terasta ise atölyeler, kütüphaneler, gençlik merkezi, radyo müzesi, kayıt stüdyosu, tasarım pazarları, açık hava oyun alanları gibi pek çok sosyal ve kültürel alan yer alacak.

Terasta ayrıca Başkentlilerin çeşitli lezzetlerle buluşabileceği bir de sofra çemberi oluşturulacak.

 

ANKARALILARA HİZMET EDECEK BÜTÜN UNSURLAR DÜŞÜNÜLDÜ

“Esat Semt Hali ve Çarşısı Tadilat Projesi”ni hazırlarken vatandaşa hizmet edecek bütün unsurları düşündüklerini vurgulayan Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Üst Yapılar Proje Şube Müdürü Özlem Özderin şunları söyledi:

“Toplam 14 bin 250 metrekare inşaatı olan bu yapı zemin katta 3 bin 380 metrekare üzerine konumlanmakta, diğer katlar ise ortalama 3 bin 200 metrekare olarak değişkenlik göstermektedir. Ayrıca teras katında Ankaralıların yaz-kış kullanımına yönelik açık hava tasarım pazarları, kent günlerinde kullanabileceğimiz açık hava oyun alanları konseptini geliştirdik. Bu alanları da açık havada yazlık sinema, tasarım pazarı ve kent günlerinin çeşitli fonksiyonları için kullanmak için ayıracağız.”

MUHTAR VE ESNAFTAN BÜYÜKŞEHİRE TEŞEKKÜR

Barbaros Mahallesi Muhtarı Nuray Aslan Mumcu, “30 yıldır bu bölgede yaşayan bir sakinim. Bura mahalle için tehlike yaratıyordu, viraneydi, barınak gibi kullanıyorlardı. Güvenlik, kirlilik zafiyeti yaratıyordu. Esnaf ve vatandaş çok şikâyetçiydi. Görüntü olarak da mahallemizi bozuyordu. Pazar içerisinde dükkânlar olacak, etkinlikler yapılacak. Mahalle halkı bizden isteklerde bulunuyor, burası o ihtiyacı da karşılamış olacak. Güzel olacak mahallemize renk katacak. Büyükşehir’e teşekkür ediyoruz” derken pazar esnafı Ali Göksu ise şunları dile getirdi:

“Uzun yıllardır pazar içerisinde işletmemiz vardı. Daha önce güvenlik açısından sorunlar yaşanıyordu, sel baskınları yaşanıyordu, harabe dükkânlar vardı. Müşteri fazla gelmiyordu. Yeni hali buraya güzellik katacak hareketlendirecek. Dükkânlar ve esnaflarda çoğalacak sosyal faaliyetler de artınca burası daha canlı hale gelecek.”

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.