Japonya Büyükelçiliği tarafından düzenlenen 2-15 Eylül tarihleri arasında ziyaretçileri bekleyen Hiroşima ve Nagazaki Barış Sergisi'nin açılışı gerçekleşti.
Japonya Büyükelçiliği'nce düzenlenen ve Japonya Büyükelçisi Katsumata Takahiko tarafından açılan 'Hiroşima ve Nagazaki Barış Sergisi' Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde sanatseverleri bekliyor. Sergide Hiroşima ve Nagazaki'de atom bombasının yol açtığı hasarın gerçekliğini anlatılırken sergi 2-15 Eylül tarihleri arasında ziyaretçilerini bekliyor.
“Dünyada atom bombalarına maruz kalan tek ülke olan Japonya”
Serginin açılış töreninde konuşan ve 79 yıl önce Hiroşima ile Nagazaki'ye atom bombası atıldığını söyleyen Japonya Büyükelçisi Katsumata Takahiko, iki şehirde yaklaşık 210 binden fazla insanın hayatını kaybettiğini hatırlattı. Bu sayının sadece 1945 yılında ölenleri ifade ettiğini ve atom bombasından yayılan radyasyona maruz kalarak daha sonra ölenlerin de olduğunu aktaran Takahiko, şu ifadeleri kullandı:
“Bugün dahi radyasyonun yol açtığı sağlık sorunlarıyla yaşamak durumunda kalan pek çok kişi bulunmaktadır. Dünyada atom bombalarına maruz kalan tek ülke olan Japonya, Nükleer silahların olmadığı bir dünya oluşturma misyonunun bilincinde olarak nükleer silaha sahip olan ve sahip olmayan devletlerle iş birliği içinde gerçekçi adımlar atmıştır. Nükleer silahların insanlık dışı olduğunun dünya çapında doğru anlaşılmasını teşvik etmek, nükleer silahların olmadığı bir dünya hedefine yönelik önemli gelişmelerden biridir. Hiroşima Barış Anıtı Müzesi tarafından temin edilen 30 panodan oluşan bu sergi, Hiroşima ve Nagazaki'ye atılan atom bombasının yol açtığı hasarın gerçekliğini anlatmaktadır.”
Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)