Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Duhan Kalkan, astroturizm potansiyelinin geliştirilmesi amacı ile başlatılan Eğri Ova Tabiat Parkı Karanlık Gökyüzü Parkı’nı ziyaret etti.
Ankara Kalkınma Ajansı 2022 Yılı Güdümlü Proje Desteği kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü tarafından uygulanan Eğriova Tabiat Parkı Karanlık Gökyüzü Parkı / Gökyüzü Gözlemevi Projesi’ne Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız ve Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Duhan Kalkan tarafından saha ziyareti gerçekleştirildi.
Karanlık Gökyüzü Parkı / Gökyüzü Gözlemevi Projesi ile bölgenin astroturizm potansiyelinin geliştirilerek bölgeye ziyaretçi sayısının artırılması amacıyla Beypazarı ilçesinde bulunan Eğriova Tabiat Parkı’nda gökyüzü gözlemevi kuruldu. Proje kapsamında, karanlık gökyüzü gözlemevi ziyaretine gelen misafirlerin konaklama yapabileceği glamping ünitesi oluşturuldu ve alanda bulunan Doğa Eğitim ve İzci Evi’nin tadilatına katkı sağlandı. Ankara merkez ve ilçelerinde bulunan okullarda ilk ve ortaokul düzeyindeki öğrencilere doğayı tanıtma amaçlı eğitim faaliyetleri gerçekleştirildi.
Proje kapsamında ayrıca, bölgenin Uluslararası Karanlık Gökyüzü Derneği (IDA) tarafından karanlık gökyüzü parkı olarak tanınması için başvuru yapıldı. Alanın mevcut ölçüm değerlerinin karanlık gökyüzü parkı olmak için gerekli kriterleri karşıladığı tespit edildi. Önümüzdeki yıllarda ölçümlerin sabit kalması halinde, alan Ankara'nın ilk sertifikalı karanlık gökyüzü parkı ilan edilecek. Bu gelişme, bölgeyi astroturizm için bir merkez haline getirerek ulusal ve uluslararası alanda önemli bir tanınırlık kazandıracak ve turizm çeşitliliğini artırması hedefleniyor.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)