Ankara

Ankara Kent Konseyi’nde Seçim Tamamlandı! Halil İbrahim Yılmaz Yeniden Başkan

Ankara Kent Konseyi 7. Olağan Genel Kurulu’nda başkanlık seçimi yapıldı. Mansur Yavaş’ın da katıldığı genel kurulda Halil İbrahim Yılmaz, oy çokluğuyla yeniden başkan seçildi.

Ankara Kent Konseyi’nde Seçim Tamamlandı! Halil İbrahim Yılmaz Yeniden Başkan

Halil İbrahim Yılmaz Yeniden Ankara Kent Konseyi Başkanı Seçildi

Ankara Kent Konseyi’nin 7. Olağan Genel Kurulu, geniş katılımla gerçekleştirildi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da katıldığı genel kurulda yapılan açık oylama sonucunda Halil İbrahim Yılmaz, oy çokluğuyla yeniden Ankara Kent Konseyi Başkanı seçildi. Yılmaz, “Biz aynı kent için düşünenlerin yeriyiz” mesajı verirken Yavaş ise kent konseylerinin katılımcı yönetimdeki önemine dikkat çekti.

Ankara Kent Konseyi (AKK) 7. Olağan Genel Kurulu, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kocatepe Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Genel kurula Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Beypazarı Belediye Başkanı Özer Kasap, Etimesgut Belediyesi Başkan Vekili Seda Dilber ve Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz katıldı.

Programa ayrıca eski Başbakan Yardımcısı ve eski Dışişleri Bakanı Murat Karayalçın, Türkiye Kent Konseyler Birliği Başkanı Sevinç Baykan Özden, AKK Onur Kurulu üyeleri Prof. Dr. Mehmet Haberal, Ruşen Keleş ve İlhan Tekeli ile çok sayıda kurul ve delege üyesi katılım sağladı.

Yılmaz: “Biz aynı kent için düşünenlerin yeriyiz”

Genel kurulda konuşan Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, farklı düşüncelerin Ankara ortak paydasında buluşmasının önemine vurgu yaptı.

Ankara Kent Konseyi’nin yalnızca aynı görüşü paylaşan insanların değil, farklı fikirlerin ortak kent hedefi doğrultusunda bir araya geldiği bir yapı olduğunu ifade eden Yılmaz, “Biz aynı kent için düşünenlerin yeriyiz” dedi.

Yılmaz, konuşmasında “Bizim partimiz Ankara” ifadesini de kullanarak, kentin farklı görüş ve kesimlerden oluştuğunu belirtti.

Ankara’nın bütün kesimleriyle birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade eden Yılmaz, “Aynı kilimin deseni olduğumuzu ilan edeceğiz ve bu kilimin her bir deseni dışarıda kalmayacak” diye konuştu.

“Ankara’nın sözünü büyüttük”

Ankara Kent Konseyi’nin çalışmalarına ilişkin rakamları da paylaşan Yılmaz, konseyin 3 bin 100 bileşen, 13 meclis, 43 çalışma grubu ve 64 alt çalışma grubuyla faaliyet yürüttüğünü belirtti.

Bugüne kadar 433 tavsiye kararı oluşturulduğunu, son genel kurulda ise 311 önerinin kabul edildiğini aktaran Yılmaz, katılımcılığa dikkat çekerek, “Biz rakamları büyütmedik. Ankara’nın sözünü büyüttük” ifadelerini kullandı.

Yılmaz ayrıca kent yönetiminde liyakat ve yeterliliğin önemine değinerek Ankara’nın geleceğinin kısa vadeli çıkarlar yerine gelecek nesiller dikkate alınarak planlanması gerektiğini söyledi.

Mansur Yavaş: “Kent konseylerine ihtiyaç var”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da genel kurulda yaptığı konuşmada kent konseylerinin yerel yönetimlerde üstlendiği role dikkat çekti.

Kent konseylerinin belediyeler ile kent sakinleri arasında önemli bir bağ oluşturduğunu belirten Yavaş, “Hem katılımcı hem denetleme anlamında kent konseylerine ihtiyaç var” dedi.

Ankara Kent Konseyi’nin farklı görüşleri bir araya getiren yapısına işaret eden Yavaş, “Tavanda olan ayrılıkların belediye başkanı olarak bizi hiç ilgilendirmediği kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.

Genel kurulda gündem maddeleri ve önergeler oylandı

Açılış konuşmalarının ardından Ankara Kent Konseyi 7. Olağan Genel Kurulu’nun gündem maddelerine geçildi.

Genel kurulun çalışma usulüne ilişkin yönergeler okunarak delegelerin oylarına sunuldu. Daha sonra gündemde bulunan maddeler ve önergeler görüşülerek karara bağlandı.

Gündem sürecinin tamamlanmasının ardından Ankara Kent Konseyi Başkanlığı ve yeni dönemde görev yapacak kurulların seçimlerine geçildi.

Seçim divanına Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin başkanlık etti

Ankara Kent Konseyi Başkanlığı ile yeni dönem kurullarının belirlendiği seçim sürecini, AKK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin’in başkanlığındaki 6 kişilik divan kurulu yönetti.

Halil İbrahim Yılmaz yeniden başkan seçildi

Ankara Kent Konseyi Başkanlığı için gerçekleştirilen açık oylamada Halil İbrahim Yılmaz, oy çokluğuyla yeniden Ankara Kent Konseyi Başkanı seçildi.

Başkanlık seçiminin ardından AKK’nin yeni döneminde görev yapacak Yürütme Kurulu için de açık oylama gerçekleştirildi.

Yeniden başkan seçilen Yılmaz, sonuçların ardından delegelere teşekkür etti.

Yılmaz: “Toplumun bütün katmanlarını bir araya getiriyoruz”

Halil İbrahim Yılmaz, teşekkür konuşmasında Ankara Kent Konseyi’nin toplumun farklı kesimlerini aynı çatı altında buluşturan yapısına vurgu yaptı.

Yılmaz, “Toplumun bütün katmanlarını bir araya getiriyoruz” diyerek Ankara Kent Konseyi’ni farklı mesleklerden, sosyal çevrelerden ve görüşlerden insanların kentin geleceği için ortak çalışma yürüttüğü bir yapı olarak nitelendirdi.

Yılmaz konuşmasında, “Burası toplumun tamamının, bütün katmanlarının; Hacı Bayram'daki imamla Fatma Usta'ya kadar, büyükelçimizle taksi şoförüne kadar toplumun bütün katmanlarının bir araya gelerek oluşturduğu bu iyilik organizasyonu, demokrasinin kan damarlarına yeniden ateşleme yapmıştır” ifadelerini kullandı.

 

 

Ankara Kent Konseyi’nde Seçim Tamamlandı! Halil İbrahim Yılmaz Yeniden BaşkanAnkara Kent Konseyi’nde Seçim Tamamlandı! Halil İbrahim Yılmaz Yeniden Başkan

Ankara Kent Konseyi’nde Seçim Tamamlandı! Halil İbrahim Yılmaz Yeniden Başkan

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.