2022-2023 eğitim öğretim döneminde ülke genelinde polis sorumluluk bölgesinde “Güvenli Okullar Projesi” ile okulların daha güvenli hale getirilmesi amacıyla gerekli tedbirlerin alındığı bildirildi.
Okullar, çevresindeki terör, asayiş, narkotik, trafik vb. konulardaki öncelik dereceleri ile sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasal yapıları göz önünde bulundurularak analizler yapıldı ve dört öncelik derecesine ayrıldı.
Alınan tedbirlerin yanında, öğrencileri bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yapılan çalışmada, il merkezinde öncelik derecelerine göre ayrılan okullarda, Çocuk Şube Müdürlüğü koordinesinde, Siber Suçlarla Mücadele, Trafik Denetleme, Toplum Destekli Polislik ve Çocuk Şube Müdürlüklerinde görevli alanında uzman personel tarafından seminer verilmesi planlandığı bildirildi.
Bu planlama ile, 28 Aralık 2022 günü Muratpaşa İlçesinde bulunan Falez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 3 idareci, 8 öğretmen ve 420 öğrenci, 29 Aralık günü Şehit Serkan Çölkesen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 1 idareci, 2 öğretmen ve 60 öğrenci olmak üzere toplam 494 kişiye seminer verildi.

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)