Antalya açıklarında amatör balıkçılar ölü yunus ile karşılaştı. Ağzı ve yüzgeçlerinde balık ağı tespit edilen yunusun boğularak yaşamını kaybettiği değerlendiriliyor.
Kemer ilçesi Beldibi açıklarına tekne ile açılan amatör balıkçılar, su yüzeyinde hareketsiz duran yaklaşık 2-3 metre büyüklüğünde yunusu fark etti. Ağız ve yüzgeç kısımlarında ağ görülen yunusun öldüğü anlaşıldı. İlk belirlemelere göre, aktif balık ağına takılarak boğulduğu değerlendirilen yunus, denizde bırakıldı.
Görüntülerdeki yunusun, Antalya açıklarında teknelerle yarışan yunuslardan bir tanesi olduğunu belirten Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, yunusun balıkçı ağına yakalanıp öldüğünü, bu gibi durumların sıklıkla yaşandığını kaydetti. Gökoğlu, “Özellikle yunuslar balıkçı ağını takip ederler. Ağdan balık çalarlar. Bu balık çalma sırasında ağzına ve dişlerine ağ dolanmış. Dolayısıyla kurtulamamış ve boğulmuş. Balıkçı bu ağı alırken onu görünce avcılığı yasak olduğu için almaktan korkmuş olabilir. Balıkçılar da yapabileceği bir şey yok, bu durumdan onlar da muztarip” dedi.





Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)