Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Kampı ve Eğitim Merkezi, Akdeniz Üniversitesi Avrupa Öğrencileri Forumu (AEGEE) tarafından düzenlenen proje kapsamında yabancı uyruklu öğrencilere ev sahipliği yaptı. Gençlik Eğitim Merkezinde öğrencilere, Türk kültürü, örf, adet ve yöresel dansları tanıtıldı.
Akdeniz Üniversitesi AEGEE topluluğunun organize ettiği Yaz Üniversitesi Projesi'ne katılan 11 ülkeden 23 yabancı uyruklu öğrenci, Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Kampı ve Eğitim Merkezi’nde misafir oldu. İngiltere, Macaristan, Polonya, İspanya, İtalya, Hollanda, Sırbistan, Avusturya, Belçika ve Rusya gibi farklı ülkelerden gelen 23 yabancı uyruklu öğrenci hem Antalya’yı keşfetme fırsatı buluyor hem de Türk kültürünü tanıyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Kampı ve Eğitim Merkezi’nin konuğu olan öğrenciler merkezde düzenlenen etkinliklerde keyifli vakit geçirdi. Yabancı uyruklu gençlere önce yöresel danslar tanıtıldı ardından birlikte zeybek, horon, halay ve Kafkas dansları sergilendi. Antalyalı gençler de yabancı gençler ile beraber vakit geçirerek hem yabancı dillerini geliştirdi hem de yeni kültürler öğrenme fırsatı buldu.
Proje kapsamında Antalya’da olmaktan çok mutlu olduğunu söyleyen İspanyol öğrenci Rebeca Urouızu, “Türkiye’ye ilk defa geldim ve çok beğendim. Bulunduğumuz ortam çok keyifli. Türkler sıcakkanlı insanlar. Yöresel yemekleri ve danslarını çok sevdim. Dans ederken çok eğlendik. Farklı kültürleri tanımak ve deneyimlemek çok güzel” diye konuştu.


Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)