Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 3 Aralık Dünya Engeliler Günü etkinlikleri çerçevesinde engelli bireyler ve aileleri ile bir araya geldi. Başkan Muhittin Böcek, engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak adına önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şube Başkanı Mehmet Karavural’ı Büyükşehir Belediyesi’nde Başkan Danışmanı olarak görevlendirdiğinin müjdesini verdi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri çerçevesinde Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile gerçekleştirilen işbirliği çerçevesinde engelli bireyler ve ailelerine yönelik bir program düzenledi. Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Başkan Böcek, Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak, engelli bireylerin, yaşam kalitelerini yükseltmek, sosyal hayata daha aktif katılımlarını sağlamak, sorunlarına daha kolay ve daha hızlı çözüm bulabilmek amacıyla üstlerine düşeni ve daha fazlasını yapma gayretinde olduklarını söyledi.
Başkan Böcek, “Türkiye’nin en büyüğü olan Antalya Büyükşehir Belediyemizin Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezimiz, engelli hizmet merkezlerimiz, engelsiz ulaşım araçlarımız, görme engelliler sesli kütüphanemiz, engelsiz plajlarımız, engelli bireylerin evlerinde erişilebilirlik düzenlemeleri çalışmalarımız, engelsiz hizmet komisyonumuz, mola evlerimiz, sosyal yardımlarımız ve son olarak da su tarifelerinde yaptığımız düzenleme ile yüzde 10 olan su indirimini yüzde 40‘a çıkararak sizlere daha çok destek olmaya gayret ediyoruz” dedi.
"Büyükşehire engelli bireylerden danışman"
“Asıl engel kalplerdedir, sözlerdedir” diyen Muhittin Böcek, “Asıl engel sevgisizliktir, hoşgörüsüzlüktür. Kovid rahatsızlığım sonrası ve ayağımdaki tendon yırtılması sürecinde ortopodik engelli olan ve sizleri en iyi anlayan biri olarak, dualarınızla, sevginizle hayat bulan kardeşiniz Muhittin Böcek olarak şunu çok iyi bilmenizi isterim; Aramızda hiçbir zaman engeller olmadı ve hiçbir zaman engeller olmayacak” diye konuştu.
Başkan Muhittin Böcek, konuşmasında bir sürpriz yaparak, Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şube Başkanı ve Antalya Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı Mehmet Karavural’ı Büyükşehir Belediyesi’nde Başkan Danışmanı olarak görevlendirdiğini açıkladı. Başkan Böcek, daha önce bu konuyu Mehmet Karavural’ın kendisi ile görüşmediğini ve ilk kez burada açıkladığını söyledi.
Konuşmaların ardından ise engelli bireyler Başkan Muhittin Böcek ve konuşmacılara desteklerinden dolayı çiçek takdim etti.
Etkinliğe Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, Rafet Zeybek, İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, meclis üyeleri, engelli bireyler ve aileleri katıldı.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)