Antalya / Korkuteli

Antalya Büyükşehir Belediyesi Atıl Araziye Ektiği Buğdayı Hasat Etti . Buğdaylar Tohumluk Olarak Bedava Dağıtılacak

Korkuteli'nde Büyükşehir Belediyesine ait yaklaşık 60 dekar alanda buğday ekimi gerçekleştirdi. Hasat edilen buğdayların 19 ilçedeki çiftçilere tohumluk olarak hibesi yapılacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Atıl Araziye Ektiği Buğdayı Hasat Etti . Buğdaylar Tohumluk Olarak  Bedava Dağıtılacak

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENDİ ARAZİSİNDE BUĞDAY YETİŞTİRDİ
HASAT EDİLEN BUĞDAY ÇİFTÇİYE TOHUM HAYVANCIYA SAMAN DESTEĞİ OLACAK
Antalya Büyükşehir Belediyesi, atıl arazilerin ekilerek tarıma kazandırılması projesi kapsamında, Korkuteli Kızılaliler Mahallesi’nde bulunan Büyükşehir Belediyesine ait yaklaşık 60 dekar alanda buğday ekimi gerçekleştirdi. Hasat edilen buğdayların 19 ilçedeki çiftçilere tohumluk olarak hibesi yapılacak. Hasattan elde edilen samanlar da yine hayvancılık ile uğraşan vatandaşlara hibe edilecek.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ekip büyüttüğü buğdaylar üreticiyle buluşturulmak üzere hasat ediliyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Korkuteli Kızılaliler Mahallesi’nde belediyeye ait atıl durumda bulunan araziye yöreye uygun üç farklı çeşit buğday ekimi gerçekleştirildi. Buğdaylar ekim sürecinden hasat zamanına kadar Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ziraat mühendisleri tarafından kontrol edildi. Boy veren başaklar zamanı gelince hasat edildi.
YÖREYE UYGUN BUĞDAYLAR EKİLDİ
Hasadı yerinde izleyen Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Üretim ve Eğitim Şube Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Mühendisi Seyit Emre Bilici, “Belediyemiz arazisine yöreye adaptasyon sağlayan buğday çeşitlerimizi ekmiştik. Ekiminden hasadına kadar olan süreçte gelip kontrollerini gerçekleştirdik. Hasadını yaptığımız buğdayları 19 ilçemizde çiftçiliklerimize tohum olarak hibe edeceğiz. Çiftçilerimiz bu tohumları arazilerinde ekecek. Elde edilen samanlar da yine hayvancılık işe uğraşan vatandaşlarımıza hibe edilecek” diye konuştu.
ATIL ALAN TARIMA KAZANDIRILDI
Korkuteli Kızılaliler Mahalle Muhtarı Mustafa Kula da “Antalya Büyükşehir Belediyemize ait atıl araziyi tarıma kazandırdığımız için mutluyuz. Buradan elde edilen tohumlar yine çiftçi kardeşlerimize hibe edilecek” dedi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 2
    BEĞENDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya Büyükşehir Belediyesi trafik denetimlerini artırdı
Bölgesel

Antalya Büyükşehir Belediyesi trafik denetimlerini artırdı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta ekipleri insan sirkülasyonunun yoğun olduğu bölgelerde vatandaşların can güvenliğini sağlamak için trafik denetimlerini artırdı

Büyükşehir Trafik Zabıta Ekipleri trafiğe kapalı alanlarda denetimlerini arttırdı
Yaşam

Büyükşehir Trafik Zabıta Ekipleri trafiğe kapalı alanlarda denetimlerini arttırdı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta ekipleri insan sirkülasyonunun yoğun olduğu bölgelerde vatandaşların can güvenliğini sağlamak için trafik denetimlerini arttırdı.

 Lara Birlik mesire alanı yaza hazırlanıyor
Yaşam

Lara Birlik mesire alanı yaza hazırlanıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Lara Birlik mesire alanında yaz sezonu öncesi bakım onarım çalışması başlattı.

 Büyükşehir’e ait toplu ulaşım araçları 1 Mayıs’ta ücretsiz
Bölgesel

Büyükşehir’e ait toplu ulaşım araçları 1 Mayıs’ta ücretsiz

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait resmi plakalı belediye otobüsleri, Antray ve nostalji tramvayı 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda ücretsiz yolcu taşıyacak.

ASAT’tan Gazipaşa’da yoğun mesai
Yaşam

ASAT’tan Gazipaşa’da yoğun mesai

Antalya Büyükşehir Belediyesi Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (ASAT) Gazipaşa’da yapımına başladığı 10 bin metre kanalizasyon hattı yapım işinin yüzde 70’i tamamlandı.

Antalya'da ‘Sineksiz yaz’ için ekipler hem sahada hem eğitimde
Yaşam

Antalya'da ‘Sineksiz yaz’ için ekipler hem sahada hem eğitimde

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yıl boyu 1600 personelle haşere ve sinekle mücadele çalışmalarını aralıksız yürütürken, uygulamaların daha verimli olması için 19 ilçede vektörel mücadele eden personele yönelik eğitimler veriyor.