Antalya

Antalya Büyükşehir Belediyesi denizciliğin geliştirilmesi adına çalışmalarını sürdürüyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, daha önce “Deniz Biyoloji Müzesi” olarak adlandırılan Kaleiçi’ndeki Deniz Bilimleri Eğitim Araştırma Merkezi’nde fiziki düzenleme ve sergileme koşullarını iyileştirecek çalışmalarını sürdürüyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi denizciliğin geliştirilmesi adına çalışmalarını sürdürüyor

 

 

 Antalya Büyükşehir Belediyesi, daha önce “Deniz Biyoloji Müzesi” olarak adlandırılan Kaleiçi’ndeki Deniz Bilimleri Eğitim Araştırma Merkezi’nde fiziki düzenleme ve sergileme koşullarını iyileştirecek çalışmalarını sürdürüyor. Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ile yapılacak iş birliği çalışması ile merkezdeki deniz canlısı türlerinin yenilenmesi ve çoğaltılmasına yönelik çalışmalar da sürüyor.  

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kaleiçi’nde Deniz Biyoloji Müzesi olarak hizmet vermekte iken Kültür ve Turizm Bakanlığı Antalya Müzeler Müdürlüğü tarafından fiziki koşulları müze olarak kullanılmasına uygun olmadığı gerekçesiyle Deniz Bilimleri Eğitim Araştırma Merkezi olarak hizmet vermeye devam eden alanla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. 

SERGİLENEN DENİZ CANLILARI DEFORMASYONA UĞRADI

Daha önce Kaleiçi’nde “Deniz Biyoloji Müzesi” adıyla hizmet verirken Kültür ve Turizm Bakanlığı Antalya Müzeler Müdürlüğü tarafından binanın fiziki koşullarının müze olarak kullanılmasının uygun olmadığını belirtilmesi üzerine müze ibaresi kaldırılan alan, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla “Deniz Bilimleri Eğitim Araştırma Merkezi” olarak hizmet vermeye başladı. Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Mühendisliği bölümü tarafından düzenlenen raporda ise Deniz Bilimleri Eğitim Araştırma Merkezi’nde, kimyasal sıvı içerisinde sergilenen ölü deniz canlılarının büyük çoğunluğunun temsil ettiği türün özelliklerini göstermeyecek şekilde deformasyona uğradığı, sergilenen koleksiyonun yenilenmesi gerektiği, örnekleme işleminin bilimsel olarak yapılması ve sergilenen türlerin örneklerinin nereden alındığına dair bilgilerin yer alması gerektiği vurgulandı. 

ANTALYA’NIN İLK DENİZ MÜZESİ KURULACAK

Bu nedenle Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından halen hafta içi hizmet veren “Deniz Bilimleri Eğitim Araştırma Merkezi”nin hem fiziki ve sergileme koşullarının iyileştirilmesi,  hem de Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ile yapılacak işbirliği çalışması ile türlerin yenilenmesi ve çoğaltılması amacıyla çalışma yürütülüyor. Tüm bu çalışmalar sürerken bir deniz kenti olan Antalya’da denizlerin korunması ve denizciliğin geliştirilmesi adına çalışmalarını aralıksız sürdüren Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya’ya bir Deniz Müzesi kazandırmak için de çalışma yapıyor. Antalya’da ilk defa yapılacak Deniz Müzesi kentin turizm ekonomisine de katkı sağlayacak. Müzede denizciliği geliştirilmesi ve korunması adına eserler sergilenecek.  Deniz Müzesi’nin hayata geçirilmesiyle Kaleiçi’nde bulunan “Deniz Bilimleri Eğitim Araştırma Merkezi” taşınarak müze standartlarına getirilip içerisinde yer alacak deniz canlısı türlerinin daha nitelikli bir şekilde teşhir edilmesi planlanıyor.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

 Büyükşehir’e ait toplu ulaşım araçları 1 Mayıs’ta ücretsiz
Bölgesel

Büyükşehir’e ait toplu ulaşım araçları 1 Mayıs’ta ücretsiz

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait resmi plakalı belediye otobüsleri, Antray ve nostalji tramvayı 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda ücretsiz yolcu taşıyacak.

ASAT’tan Gazipaşa’da yoğun mesai
Yaşam

ASAT’tan Gazipaşa’da yoğun mesai

Antalya Büyükşehir Belediyesi Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (ASAT) Gazipaşa’da yapımına başladığı 10 bin metre kanalizasyon hattı yapım işinin yüzde 70’i tamamlandı.

Antalya'da ‘Sineksiz yaz’ için ekipler hem sahada hem eğitimde
Yaşam

Antalya'da ‘Sineksiz yaz’ için ekipler hem sahada hem eğitimde

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yıl boyu 1600 personelle haşere ve sinekle mücadele çalışmalarını aralıksız yürütürken, uygulamaların daha verimli olması için 19 ilçede vektörel mücadele eden personele yönelik eğitimler veriyor.

Antalya Büyükşehir’in Örgü Bebekleri dünya pazarında
Bölgesel

Antalya Büyükşehir’in Örgü Bebekleri dünya pazarında

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin örgü bebek atölyesinde eğitim alan kursiyerler katılım belgelerini aldı.

23 Nisan Futbol Turnuvası heyecan kattı
Spor

23 Nisan Futbol Turnuvası heyecan kattı

Antalya Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla futbol turnuvası düzenledi.

Antalya'da Karavan Park, tatilcilerin gözdesi oldu
Bölgesel

Antalya'da Karavan Park, tatilcilerin gözdesi oldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Konyaaltı’nda hizmete açtığı Karavan Park’ta havaların ısınmasıyla birlikte ziyaretçi yoğunluğu da arttı.