Antalya Büyükşehir Belediyesi trafik yoğunluğunu azaltmak ve toplu taşımayı özendirmek amacıyla halk otobüslerine özel şerit uygulaması başlatıyor. Ana arterlerde sağ şerit yalnızca otobüslere ayrılacak ve toplu taşıma araçları yoğunluğa takılmadan kesintisiz ilerleyecek.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya'da son yıllarda trafiğe kayıtlı artan araç sayısı ve yoğun göç ile birlikte trafikte zaman zaman yaşanan yoğunluğun önüne geçmek için çalışmalarını sürdürüyor. Akıllı kavşak uygulamaları, kavşak düzenlemesi ve şerit genişletme çalışmalarıyla trafik yoğunluğunu azaltmaya çalışan Büyükşehir Belediyesi, yeni bir uygulamaya geçmeye hazırlanıyor. Özellikle Antalya'nın doğu ve batı yönde trafik akışının en yoğun olduğu Yüzüncü Yıl Bulvarı ve ana arterlerde toplu taşıma araçlarına özel şerit uygulamasına geçilecek.
Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanı Nurettin Şengül, Yüzüncü Yıl Bulvarı'nda 8 şeritli bir yolun olduğunu ancak sağ şeritlerdeki parklar nedeniyle iki şeridin az kullanıldığına dikkat çekti. Trafik akışının ağırlıklı olarak alt geçitlerden sağlandığını belirten Nurettin Şengül, “Şarampol, Güllük ve Falez alt geçitlerin üstündeki kavşaklarda akıllı kavşak düzenlemesi yapacağız. Geçişleri hızlı sağlamak amacıyla sağ şeritleri boyayarak sadece toplu taşıma araçlarının kullanmasını sağlayacağız. Böylelikle otobüsler trafiğe takılmadan hızlı bir akış sağlanacak. Alt geçitlere kamera takacağız. Kaza veya ani tıkanmalara karşı anlık müdahalelerde bulunacağız” dedi.
Ana arterlerde bilgilendirme tabelalarının olacağını aktaran Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanı Şengül, “Ana arterlerde bir kaza olması halinde bilgilendirme yaparak, alternatif yolları kullanmalarını sağlayacağız. Yaptığımız analizlerde Yüzüncü Yıl Bulvarı'ndaki bir sıkışıklık veya şerit değiştirmeler neticesindeki trafik bir zincir halinde Burhanettin Onat Caddesi'ne kadar etkileniyor. Bu çalışmaları altyapısını hazırlayarak sırayla yapacağız ve Yüzüncü Yıl Bulvarı'nda 8 şeridin aktığı bir yol olacak. Toplu taşıma araçlarını hızlı ulaşımı sağlayarak, toplu taşımayı özendireceğiz” diye konuştu.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)