Antalya'da 400 metrelik dev bayrakla Cumhuriyet coşkusu Fener Alayı'na yüzlerce kişi katıldı
Antalya'da Cumhuriyet'in 102'nci yılı, yüzlerce vatandaşın katılımıyla düzenlenen Fener Alayı'nda 400 metrelik dev Türk bayrağının taşınmasıyla kutlandı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen geçiş töreniyle başladı. Gün boyu süren coşku, akşam saatlerinde Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Fener Alayı ile zirveye ulaştı.
Konyaaltı Varyant'ta toplanan kalabalık yürüyüş güzergahını doldurdu. Antalya Valisi Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Dirgen Özdemir, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve yüzlerce vatandaşın katıldığı yürüyüşte 400 metrelik dev Türk bayrağı taşındı.
Öğrenci Andı ve Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi hep birlikte okundu; kıyı şeridi boyunca balkonları dolduran vatandaşlar da alkışlarıyla bu anlara eşlik etti. 7'den 70'e her yaştan Antalyalı, sloganlar ve marşlar eşliğinde Cumhuriyet'in 102. yılının coşkusunu yaşadı. Meşalelerin aydınlattığı kortej, kilometrelerce yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı'na ulaştı.
Cumhuriyet'in ilanının 102'nci yılı kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı'nda ünlü sanatçı Candan Erçetin konseriyle sona erecek. Alanda toplanan kalabalık, konser öncesinde marşlar ve tezahüratlarla kutlama coşkusunu sürdürüyor. 










Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)