Antalya / Serik

Antalya'da balıkçıları, akü hırsızları canından bezdirdi

Antalya'nın Serik ilçesinde balıkçı barınağındaki teknelerden çalınan aküler, balıkçı esnafını canından bezdirdi. İşte detaylar...

Antalya'da balıkçıları, akü hırsızları canından bezdirdi

Antalya'nın Serik ilçesinde balıkçı barınağındaki teknelerden çalınan aküler, balıkçı esnafını canından bezdirdi. Her gün akülerini araçlarında taşıyan esnaf, son çare zincirle demir kaynatarak hırsızlık olaylarına önlem almaya çalışıyor. Teknedeki yakıtları da boşaltan hırsızlar, hortumdaki yakıtla açılan balıkçıları denizin ortasında mahsur kalma riskiyle de karşı karşıya bırakıyor.

Serik ilçesine bağlı Boğazkent balıkçı barınağında yaşanan akü hırsızlığı ile başa çıkamayan esnaf, gün sonunda aküleri söküp eve götürmeye başladı. Bütün gün balıkçı barınağında çalışan balıkçılar, akşam olup ağları topladıktan sonra akülerini araçlarına koyup öyle evin yolunu tutuyor. Teknelerde aküyle birlikte yakıt depolarını bile boşaltan hırsızlardan bıktıklarını söyleyen Mustafa Çiçek, "Teknemizdeki akülerimizi, yakıt depolarımıza varıncaya kadar mazotumuzu boşaltmışlar. Bu arada biz depolarımızı kontrol etmeden denize çıkmış olsak, hortumda kalan mazotla biz ancak boğazı geçerdik ve denizin ortasında kalabilirdik ve hayati tehlikemiz olabilirdi" dedi.

Yaşanan hırsızlık olaylarının dayanılmaz hale geldiğini ve geceleri dahi teknelerini kontrol etmeye geldiklerini belirten Çiçek, "Yakın günde kardeşimi kaybettim. Bu sırada gelemeyeceğimizi bildikleri için teknemizdeki akülerimizi, yakıt depolarımıza varıncaya kadar mazotumuzu boşaltmışlar. Bu arada biz depolarımızı kontrol etmeden denize çıkmış olsak, hortumda kalan mazotla biz ancak boğazı geçerdik ve denizin ortasında kalabilirdik ve hayati tehlikemiz olabilirdi. Artık her gün yanımızda akü getirip götürmekten yıldık. Zincirlerle motor kısmını kilitledik ama onu da kırıp açtılar. Şimdi de aküyü tahtaya sabitledik ve etrafına demir kaynattık. Bir de bu şekilde deneyeceğiz. Geceleri de gelip arada kontrol etmeye devam edeceğiz. Çünkü bu olay dayanılmaz bir duruma geldi. Çünkü birkaç gün arayla bu hırsızlık olayları devam ediyor" şeklinde konuştu.

Balıkçı eşine destek verip yardımcı olmak için eşiyle balıkçılığa başladığını belirten Kamile Çiçek, "Eşime yardımcı oluyorum bu işte. Bu bölgeye bir kamera takılsa kimin gelip gelmediği belli olur. Burada herkes ekmek davası için geliyor. Herkes mücadele ediyor. Bu aküyü kimse bedava alıp takmıyor. Buraya güvenlik kameraları takılmasını istiyoruz. Ben eşime destek olmak için çocuklarımı bırakıp buraya geliyorum. Zaten acımız vardı, bir de bu olayı duyunca şok geçirdik. Biz acımıza ağlarken, bir de bize aküler çalınmış dediler, bunu da yaşattılar bize, çok üzüldük" diye konuştu.

Bir başka balıkçı esnafı Salih Tosun, "Yaklaşık 15 gün önce sabah saat 04.30'da ben gittikten sonra çalınmış akümüz. Bu olaydan bir hafta sonra 4 akü daha çalındı. Daha önce kışında çalınmıştı gittik emniyete ifade verdik, bir şey çıkmadı. Artık bir önlem alınması şart. Yaklaşık 7 kişinin aküsü çalındı. Kamera taktıralım diyoruz ama ne derece faydalı olur bilemiyoruz. Gündüz arabama alıyorum aküyü çalmasınlar diye hiç güven kalmadı" şeklinde konuştu.

Antalya'da balıkçıları, akü hırsızları canından bezdirdiAntalya'da balıkçıları, akü hırsızları canından bezdirdiAntalya'da balıkçıları, akü hırsızları canından bezdirdiAntalya'da balıkçıları, akü hırsızları canından bezdirdiAntalya'da balıkçıları, akü hırsızları canından bezdirdiAntalya'da balıkçıları, akü hırsızları canından bezdirdiAntalya'da balıkçıları, akü hırsızları canından bezdirdiAntalya'da balıkçıları, akü hırsızları canından bezdirdi

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    BEĞENDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya'da hırsız  ilkinde yakalanmadı ikicisinde yakayı ele verdi
3. Sayfa

Antalya'da hırsız ilkinde yakalanmadı ikicisinde yakayı ele verdi

Aynı iş yerine 2. kez çalıntı bisiklet satmaya çalışınca yakayı ele verdi

Antalya'da Önce Çaldılar Sonra Satmaya Çalıştılar
3. Sayfa

Antalya'da Önce Çaldılar Sonra Satmaya Çalıştılar

Çalıntı bisikletlerin rengini ve parçalarını değiştirip satmaya çalışırken yakalandılar

 Antalya 'da toplu ulaşım kart dolum cihazından para toplayan personele hırsızlık şoku
3. Sayfa

Antalya 'da toplu ulaşım kart dolum cihazından para toplayan personele hırsızlık şoku

Antalya’da toplu taşıma biniş kartı dolum cihazında biriken paraları torbalarla toplayan Büyükşehir Belediye personelleri hırsızların kurbanı oldu. Devamı haberimizde.

Antalya'da Hırsız  Lastikleri patlamış eski bisikleti bırakıp, 6 bin TL'lik son model bisikleti çaldı
3. Sayfa

Antalya'da Hırsız Lastikleri patlamış eski bisikleti bırakıp, 6 bin TL'lik son model bisikleti çaldı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir kişi, lastikleri patlak bisikletle geldiği iş yerinden 6 bin TL'lik son model bisikleti çalarak kayıplara karıştı Devamı haberimizde...

Manavgat'ta Kasklı Şahıs İşyerine Girerek Oyuncak Çaldı
3. Sayfa

Manavgat'ta Kasklı Şahıs İşyerine Girerek Oyuncak Çaldı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir iş yerinden çok sayıda oyuncak çalan kasklı hırsız güvenlik kamerasına yakalandı. Devamı haberimizde..

Antalya' da Hırsız Aynı İş Yerini İki  Gün Üst Üste Soydu
3. Sayfa

Antalya' da Hırsız Aynı İş Yerini İki Gün Üst Üste Soydu

Antalya'nın Serik ilçesinde hırsızlar, kapıyı kırarak girdikleri iş yerini iki gün üst üste soydu. Devamı Haberimizde...