Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin bu yıl ilkini düzenleyeceği Çiçek Desenleri Günleri, 8-10 Mayıs’ta gerçekleşecek. 11 lisenin en güzel çiçek desenini oluşturmak için yarışacağı etkinlikte farklı renk ve türlerde 115 bin dal çiçek kullanılacak. Kullanılacak çiçekler belediyenin kendi tesislerinde üretildi.
Türkiye’nin kesme çiçek sektörünün lider kenti Antalya, yepyeni bir festivalle tanışıyor. Muratpaşa Belediyesi 20 yılı aşkın süredir çiçek festivali düzenleyen ve milyonlarca turisti adaya çeken Sicilya’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan kenti Noto’yla iş birliği içinde Antalya Çiçek Desenleri Günleri’ni 8-10 Mayıs’ta düzenleyecek. Etkinlik, kentin doğa harikası Ziya Gökalp Kent Parkı’nda gerçekleşecek.
Bu yıl ilk kez düzenlenecek Antalya Çiçek Desenleri Günleri kapsamında, 11 lise en iyi çiçek desenini yapmak için yarışacak. Her biri sanat eserine dönüşecek desenlerde, belediyenin kendi tesislerinde yetiştirdiği 115 bin dal çiçek kullanılacak.
Yarışmaya Adem Tolunay Anadolu Lisesi, Antalya Ticaret Borsası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Güzel Sanatlar Lisesi, Dr. İlhami Tankut Anadolu Lisesi, Antalya Final Akademi Okulları, Metin-Nuran Çakallıklı Anadolu Lisesi, Özel Antalya Akant Anadolu Lisesi, Özel İstek Lara Anadolu Lisesi, Bahçeşehir Koleji Lara Kampüsü, Özel Renk Okulları ve TED Antalya Koleji Özel Lisesi okulları katılacak.
İlk yarışmanın jürisi ise Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Paşaoğlu Yöndem, Antalya Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Gülsüm Kıldan, Antalya Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı İsmail Bakaç, Muratpaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Ziraat Mühendisi Şölen Acar ve Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilisinden oluşuyor.


Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)