Antalya’da hazır kahve ambalajını kendisine yuva seçerek içine giren ahtapot yavrusu, dalış yapan öğrencileri şaşkınlığa uğrattı. Ambalajı yırtıp yavruyu doğal ortamına bırakan profesör, denizleri kirleten duyarsız vatandaşlara, “Çocuklarının geleceğini kirletiyorlar. Gelecekte yiyecekleri balıkların üzerinden aktarım geçecek kendilerine. Bir yerde insanoğlu kendini kirletiyor. Doğayı kirleten kendini kirletir” sözleriyle seslendi.
Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, geçtiğimiz günlerde Konyaaltı Sahili açıklarında öğrencileriyle birlikte eğitim dalışı gerçekleştirdi. Dalış esnasında öğrenciler ve Gökoğlu, denizin dibinde 2’si bir arada kahve ambalajının hareket ettiğini fark etti. Prof. Dr. Gökoğlu’nun eliyle açtığı ambalajdan yavru ahtapot çıktığını gören öğrenciler büyük şaşkınlık yaşadı. Ahtapot yavrusu tekrar doğal ortamına salındı.
"Doğayı kirleten kendini kirletir"
Deniz ekosistemindeki plastik atıkların zararlarına dikkat çeken Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, “Ahtapotun saklanacağı alanlar kayalıklar, kum içi ve çakıl aralarıdır. Poşetin içini kendine saklanacak yer bulmuş. Olmaması gereken bir şey. Suyun içinde bu tür ambalaj atığı çok miktarda var” dedi.
Çevreyi kirleten duyarsız vatandaşlara da seslenen Gökoğlu, “Atmasınlar. Çocuklarının geleceğini kirletiyorlar. Gelecekte yiyecekleri balıkların üzerinden aktarım geçecek kendilerine. Bir yerde insanoğlu kendini kirletiyor. Doğayı kirleten kendini kirletir” ifadelerini kullandı. İHA
Temiz kent için çalışmalarını sürdüren Nilüfer Belediyesi, her hafta bir mahallede detaylı temizlik çalışması yapacak işte detaylar..
Erzurum’da kısa süreli etkili olan sağanak yağmur hayatı felce uğrattı.
TFF 2’nci Lig Beyaz Grup 6’ncı haftasında Vanspor Futbol Kulübü, Zonguldak Kömürspor’u konuk etti. Ev sahibi ekibin 1-0 sahadan galip ayrıldığı maçın ardından
Burdur Gölhisar'da kayıp olarak aranan Recep Dağdaş bulundu. İşte detaylar...
Asgari ücret zammı için 2 farklı formül masada. İlk formülde, OVP'de belirlenen yıl sonu enflasyon tahmini baz alınacak. İkinci formülde ise, memur zammının referans alınacağı belirtiliyor.
Akaryakıt fiyatlarına bir zam daha geliyor. Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere otogaz grubunda 69 kuruşluk fiyat artışı bekleniyor.
Yorumlar (0)