Antalya’da dilencilere yönelik operasyon düzenleyen zabıta ekipleri 25 dilenciye 24 bin 425 TL para cezası keserken, dilencilerin üzerinden çıkan 4 bin 527 TL ve 12 Euro’ya ise el konuldu.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına bağlı ekipler kent merkezinde vatandaşın duygularını istismar ederek kazanç elde etmeye çalışan operasyon düzenledi. Zabıta ekipleri tarafından özellikle cami çevreleri ve halkın yoğun olduğu noktalarda düzenlenen operasyonda 25 dilenci yakalandı. Kabahatler Kanunu 33/1 maddesinden 24 bin 425 para cezası kesilen 25 dilencinin üzerindeki 4 bin 527 lira ve 12 Euro’ya ise el konuldu. Dilencilerin üzerlerinden çıkan ve el konulan kağıt ve metal paralarla 'zabıta' yazarak tutanakları da paylaşan zabıta ekipleri, vatandaşın dini ve vicdani duygularını kullanarak kazanç elde etmek isteyen dilencilere yönelik operasyonların devam edeceğini belirtti.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)