Antalya’nın Demre ilçesinde etkili olan aşırı dolu yağışı, hem vatandaşları hem de üreticileri zor durumda bıraktı.
D-400 Karayolu, dolu yağışının şiddetiyle trafiğe kapanırken, bölgede seracılık yapan birçok üretici de büyük zarar gördü. Yoğun dolu yağışı, bazı bölgelerde kısa sürede adeta beyaz bir örtü oluşturdu.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yaşanan bu afetin ardından hızlı bir şekilde harekete geçildiğini belirtti. Başkan Böcek açıklamasında, " Demre ilçemizde meydana gelen aşırı dolu yağışı nedeniyle D-400 Karayolu kapanmış ve üreticilerimizin seraları zarar görmüştür. Antalya Büyükşehir Belediyesi ekiplerimiz ilk andan itibaren sahada vatandaşımızın yanındadır. Afet sonrası da her zaman olduğu gibi gerekli desteği sağlayacağız. Dolu yağışından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.
Dolu yağışının etkili olduğu ilk andan itibaren sahada olan Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, D-400 Karayolu’nu tekrar trafiğe açmak için aralıksız çalışıyor. Ayrıca seraları zarar gören üreticilerin yaralarını sarmak adına tespit ve yardım çalışmaları başlatıldı.



Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)