Antalya'da eski eşi tarafından boğularak öldürülen 30 yaşındaki Hanım Biçer'in cenazesi morgdan alınarak defnedilmek üzere yakınlarına teslim edildi. Morg önünde konuşan ağabeyleri, kardeşlerinin planlı şekilde öldürüldüğünü belirterek, "Öldürdükten sonra bizi arayarak ‘ben kızı öldürdüm, haberiniz olsun' dedi Adaletin yerini bulmasını, en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.
Olay, 11 Eylül Perşembe gecesi Muratpaşa ilçesi Güzeloba Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Hızır Çelik (32), boşandığı eşi Hanım Biçer'i evine götürdü. İkili arasında çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Hızır Çelik, genç kadını eşarbıyla boğdu ardından yüzüne yastık bastırarak öldürdü. Evden 3 saat sonra ayrılan zanlı, yaklaşık 16 saat sonra da eski eşinin kardeşini arayıp cinayeti itiraf etti. Çelik, daha sonra Döşemealtı Polis Merkezi'ne giderek teslim oldu. Olay yerine gelen polis ekipleri, Biçer'in cansız bedenini evde buldu. Savcılık ve olay yeri incelemesinin ardından genç kadının cenazesi otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
Öte yandan, emniyette ifadesi alınan Hızır Çelik, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlının ifadesinde, "Eve beraber gittik, eski konuları açtı, o esnada kendimi kaybettim, olay gerçekleşti" dediği öğrenildi.
Cenazeyi almak için morga gelen ağabeylerden Resul Biçer, kardeşinin boşandıktan sonra çocuklarını göremediğini, bu durumu fırsat bilen eski eşinin kandırarak eve götürdüğünü ileri sürdü. Biçer, "Çocuklarını her hafta sonu, tatillerde, bayramlarda görme şartıyla boşanmışlardı ancak çocukları göstermedi. Bir süre önce kardeşim, ‘çocuklarımı sizin mahallede alacağım' demiş. Çocukları almak için gittiği yerde demiş ki 'gel ben sana ev tutacağım, sana çocukları vereceğim'. 'Tamam' demiş, götürmüş öldürmüş. Sonra bizi arayarak ‘ben kızı öldürdüm, haberiniz olsun' dedi. Biz adaletin yerini bulmasını istiyoruz, en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Recep Biçer de zanlının boşandıktan sonra çocuklara bakamadığını söyleyerek sürekli kız kardeşine ulaşmaya çalıştığını belirtti. Biçer, "Her seferinde ‘çocuklara bakamıyorum, edemiyorum' diyordu. Sürekli kandırmaya çalışıyor, kızı yanına çekmeye uğraşıyordu" dedi.
Recep Biçer ise kardeşinin tasarlanmış bir cinayete kurban gittiğini öne sürerek, "Yıllarca evli kaldılar, yapamadılar ve ayrıldılar. Ardından kardeşime iftiralar attı. Madem ihanet ettiğini düşünüyordu, gidip karşı tarafı hesaplaşacağına gelip kardeşimi öldürdü. Kardeşimi kandırdı, ev ayarladı ve planlı bir şekilde götürüp canına kıydı. Adaletin en kısa sürede tecelli etmesini ve en ağır cezayı almasını istiyorum. Bunu planlayarak yaptı, tasarlayarak programladı. Önceden öldürmek için plan kurmuş. Bilinçli ve isteyerek işledi" diye konuştu.
Hanım Biçer'in cenazesi yapılan otopsinin ardından morgdan alınarak defnedilmek üzere Kepez ilçesi Varsak Mezarlığına defnedilmek üzere yakınlarına teslim edildi.
Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)