Antalya

Antalya'da havadan karadan ceza yağmuru

Antalya'da ekipler tarafından 15 bin 273 araç denetlenerek; 2 bin 395 araç ve sürücüye trafik idari para cezası uygulandı.

Antalya'da havadan karadan ceza yağmuru

Antalya’da emniyet kemeri, hız ihlali, alkol, seyir halinde cep telefonu kullanımı, motosiklet denetimi ve özel denetimler gerçekleştirildi. Bu çerçevede 15 bin 273 araç denetlenerek; 2 bin 395 araç ve sürücüye trafik idari para cezası uygulandı.

Antalya Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince helikopter ve dron destekli trafik kontrolü gerçekleştirildi. Antalya İl Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgilere göre 12 Haziran 2023 ile 18 Haziran 2023 tarihleri arasında farklı saatlerde trafik ekiplerince havadan helikopter ve dron destekli emniyet kemeri, radar, alkol, yük ve yolcu taşımacılığı, ışık, hatalı sollama gibi konularda denetim yapıldı. Trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanması amacıyla denetim faaliyetlerinin etkin bir şekilde devam edeceği belirtilen açıklamada özellikle sürücülerde denetim duygusunun üst düzeyde tutulmasının hedeflendiği belirtildi.

2 bin 395 araç ve sürücüye trafik idari para cezası uygulandı

Antalya’nın birçok noktasında geniş detaylı gerçekleştirilen trafik denetlemelerinde eksiği görülen araç ve sürücülerine cezai işlem uygulanırken, sürücüler trafik kurallarına uymaları konusunda uyarıldı. Antalya İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada havadan helikopter ve dron ile yapılan denetimlerin de devam ettiği bilgisi verildi.

Gerçekleştirilen denetimler sonucu; helikopter-dron denetiminde 199 sürücüye, radarla hız denetimi çerçevesinde 568 sürücüye trafik idari para cezası uygulandı. 12-18 Haziran tarihleri arasında 15 bin 273 araç denetlenerek; alkollü araç kullanan 41, hız ihlali yapan 961, emniyet kemeri kullanmayan 110, kask kullanmayan 193, seyir halinde cep telefonu kullanan 99, diğer ihlallerden 991 olmak üzere toplamda 2 bin 395 araç ve sürücüye trafik idari para cezası tatbik edildi. Ayrıca, Yaşam Tüneli Eğitim Çadırı’nda 105 araç ve 231 yolcu olmak üzere toplam 336 yol kullanıcısına eğitim verildi.

Açıklamanın sonunda vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceği bilgisi paylaşıldı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    GÜLDÜM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya'da yüzden fazla araca idari işlem
3. Sayfa

Antalya'da yüzden fazla araca idari işlem

Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde, ülke genelinde seyir halinde çalıntı, aranan, yakalamalı, hacizli ve tescilsiz motosikletler ile kırsal alanlarda kullanılan traktörlerin yakalanması ve servis araçlarına yönelik denetim uygulaması yapıldı.

Antalya Serik'te balıkçılara denetim
Bölgesel

Antalya Serik'te balıkçılara denetim

Serik ilçesinde Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol ekipleri, su ürünleri toptan satış yerlerini denetledi. İşte detaylar...

Alanya’da sezon öncesi taksi ve halk otobüsleri denetleniyor
Yerel Yönetim

Alanya’da sezon öncesi taksi ve halk otobüsleri denetleniyor

Alanya’da faaliyette bulunan taksi ve halk otobüsleri turizm sezonu öncesi Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Ulaşım Zabıtası ekipleri tarafından denetleniyor.

Antalya Gazipaşa'da Ramazan denetimi
Bölgesel

Antalya Gazipaşa'da Ramazan denetimi

Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, yıl içinde yaptığı rutin denetimlerini Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte daha da sıklaştırdı.

Antalya'da denetim uygulaması
3. Sayfa

Antalya'da denetim uygulaması

Antalya il genelinde eğitim kurumları/okulların yakın çevresinde yapılan uygulamada toplamda 395 şahıs incelenirken, 243 mekan denetlendi.

Antalya GBT kontrolünde uyuşturucu kullandığı ortaya çıktı
3. Sayfa

Antalya GBT kontrolünde uyuşturucu kullandığı ortaya çıktı

Antalya Manvagat GBT kontrolünde dili sürçen araç sürücüsünün uyuşturucu kullandığı tespit edildi