Antalya

Antalya'da iki arkadaş Sütlaç ve Kara'yı sahiplendiler

Antalya’da Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bulunan Sütlaç ve Kara ismindeki köpekleri iki arkadaş sahiplendi.

Antalya'da iki arkadaş Sütlaç ve Kara'yı sahiplendiler

Antalya’da Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bulunan Sütlaç ve Kara ismindeki köpekleri iki arkadaş sahiplendi. Can dostlar artık yeni aileleriyle sıcak bir yuvada yaşamanın keyfini sürecek.
Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi’nde misafir edilen Sütlaç ve Kara adında iki köpek, Tuğçe Özkan ve Ayça Karakuş adlı iki arkadaş tarafından sahiplenildi. İki arkadaş sokak köpeklerini sahiplendikleri için çok mutlu olduklarını belirtti.
Kara isimli sokak köpeğini sahiplenmek için barınağa geldiğini açıklayan Tuğçe Özkan, “Sosyal medyada gezen bir video var. Köpeğin kötü bir şekilde götürüldüğüne dair. Ama buraya geldiğimde olayın o video ile alakalı olmadığını gördüm. Köpeğimizi çok sağlıklı bir şekilde getirmişler. Burada çok iyi bakıyorlar, tedavileri yapılıyor. Bizlere çok yardımcı oldular. Onları sahiplendik, alıp götüreceğiz” dedi.
Vatandaşlara da çağrıda bulunan Özkan, “Vatandaşlardan ricam can dostlarımızı satın almayıp sahiplenmeleri. Burada çok güzel hayvanlar var. Herkesin sahiplenme konusunda çekimser değil, istekli olmalarını bekliyoruz. Buraları gezip görebilirler. Yetkililer burada gelenleri çok iyi karşılıyor ve yardımcı oluyorlar” diye konuştu.

“İmkânı olan sahiplensin”
Sütlaç isimli köpeği sahiplenen Ayça Karakuş da, “Başta biz de köpekler alınıp götürüldüğü için sinirlenmiştik. Ama buraya geldiğimizde hayvanların burada tedavi edildiğini ve iyi bir şekilde bakıldığını gördük, içimiz rahat etti. Onlara bakmak istediğimiz için sahiplenmeye karar verdik. İmkanı olan herkes hayvanları sahiplenirse onlar da sıcak bir yuvaya kavuşurlar” şeklinde konuştu.

Ne olmuştu?
Konyaaltı ilçesinde Kara ve Sütlaç adındaki iki sokak köpeğinin vatandaşlara saldırdığına dair alınan ihbarın ardından, Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi ekipleri köpekleri sağlık taramasından geçirmek için rehabilitasyon merkezine getirdi. Ardından merkezde, köpeklerin sahiplendirilmesine yönelik çalışmalara başlandı. Merkez yetkilileri sosyal medyada hayvanların toplatıldığı yönünde çıkan söylentilerin gerçeği yansıtmadığını, hayvanları ihbar üzerine merkeze getirerek rehabilite ettiklerini ifade etti.

Antalya'da iki arkadaş Sütlaç ve Kara'yı sahiplendiler

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.