Antalya

Antalya'da kaçak köpek üretimine ceza Üretime 327 bin şikayet edene 457 bin

Antalya'nın Kepez ilçesinde merdiven altı köpek üretimi yapan bir işletmeye 327 bin TL ceza kesilirken, durumu ihbar eden yaşam hakkı savunucusu İbrahim Kaya'ya daha önce verilen 457 bin TL'lik ceza tartışma yarattı.

Antalya'da kaçak köpek üretimine ceza Üretime 327 bin şikayet edene 457 bin

Antalya'da bir vatandaşın, köpek üretimi yapıldığını iddia ettiği işletme hakkındaki şikayeti üzerine işletmeye 327 bin 623 TL para cezası uygulandı. Daha önce "Pitbullar üretilmesin, dövüştürülmesin" diyen vatandaşa ise 457 bin TL para cezası kesildiği öğrenildi.

Kocaeli'nde yaşayan yaşam hakkı savunucusu İbrahim Kaya, Mart ayında geldiği Antalya'nın Kepez ilçesi Varsak Menderes Mahallesi'nde ormanlık alandan geçerken iri cüsseli köpekler görmesi üzerine dövüş köpeği olarak yetiştirildiklerinden şüphe ederek içeri girdi. İşletme içerisinde 20 civarında köpek ve 6-7 yavru bulunduğunu gören Kaya, üretim yapıldığını öğrendi. 26 günlük yavruların anneden ayrıldığını ve kulaklarının kesildiği fark eden İbrahim Kaya, durumu yetkililere bildirdi.

İşletmecinin yavruları 30 ila 40 bin TL arasında sattığı iddiasıyla Kaya'nın şikayeti sonrası Kepez İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, işletmede denetim yaptı. Ekipler tarafından işletmeye toplam 327 bin 623 TL idari para cezası uygulanırken yaşam hakkı savunucusu İbrahim Kaya, köpeklerin üretimini ve satışını yapan şahısların bu miktarın çok daha fazlasını kazandığını, cezaların caydırıcı hale gelmesi gerektiğini belirterek, "Bu şahıs 1 ay içerisinde 43 tane yavru köpek sattığını söyledi. 43 köpek 1 milyon 300 bin TL civarında bir para yapıyor. Bu miktar parayı 1 ayda kazanan bir şahsa 323 bin TL ceza yazılması ne kadar caydırıcı. Adli ve idari para cezalarının caydırıcı şekilde arttırılmasını talep ediyoruz" dedi.

Yavru köpeklerin kulakları kesilmiş

Şahısların yavru köpeklerin kulaklarının kesim işleminin kendileri tarafından yapıldığını beyan ettiğini söyleyen Kaya, "Antalya Varsak Mahallesi'nde merdiven altı hayvan üretimi yapan bir şahsın adresini topladığım delillerle birlikte Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile İlçe Tarım Müdürlüğü'ne ihbarda bulundum. Bunun üzerine buraya 323 bin TL idari para cezası kesilmiş. Burada 26 günlük yavru köpeklerin kulağının kesildiğini belgeledim. 26 günlük yavru köpeklerin kulağını bir veteriner hekim kesemez. Şahısta ‘Ben veteriner hekim çağırmıyorum. Kendim işlemlerini yapıyorum' diyordu. Bu yavru köpeklerin karaciğerleri olgunlaşmaz. Olgunlaşmadığı içinde anestezik madde verilemez" ifadelerini kullandı.

Üretim yapana 323 bin, karşı çıkana 457 bin TL ceza

Annelerinden ayrılmaması ve süt emmesi gereken yavru köpeklerinin kulaklarının kesilerek işkence edildiğini vurgulayan Kaya, "Yani işkence ederek yavru köpeklerin kulağını kesiyor bu vatandaş. 3 aylık olana kadar annesinin yanında olması, süt emmesi gereken yavru köpeklerin 30 bin TL karşılığında satılmak istendiğini belgeledim. Hayvanlara işkence eden ve üreterek istismar eden bu şahsa 323 bin TL para cezası kesildi. Ben geçmiş dönemde pitbullar üretilmesin, dövüştürülmesin dediğim için bana 457 bin TL para cezası kesilmişti. Aynı zamanda bu adam köpeklerin dövüş köpeği olduğunu ve dövüş için kullanılabileceğini söylemişti. Dövüş köpeği ile de fotoğrafları var zaten sosyal medya hesabında, adli ve idari para cezalarının caydırıcı şekilde arttırılmasını talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

"Sonuna kadar mücadele edeceğiz"

Merdiven altı hayvan üretimi ve dövüşü düzenleyenlerle sonuna kadar mücadele edeceklerini belirten İbrahim Kaya, "Yaşamı savunan insanlar olarak hem merdiven altı üretim yaparak geçimi sağlayan, bu şekilde istismar eden, dövüştürerek istismar eden bu canilerle sonuna kadar mücadele edeceğiz. Sokak hayvanı popülasyonunun artmasından dolayı bir yasa çıkartıldı. Fakat sokak hayvanı popülasyonu bu tarz merdiven altı üretim yapan kişiler yüzünden artıyor. Ne kadar çok satış olursa, sokağa terk etmede o kadar artıyor. Çözüm doğanı öldürmek değil, doğumu engellemek. Tarım Bakanımız hayvanlara eziyet edenlerle etkin bir şekilde mücadele edileceğini söylemişti. En çok hayvana eziyet köpekleri ve horozları dövüştürenler tarafından uygulanıyor. Bakanlık yetkililerinden de bu konuda etkin bir şekilde mücadele edilmesini bekliyoruz" dedi.

Antalya'da kaçak köpek üretimine ceza Üretime 327 bin şikayet edene 457 binAntalya'da kaçak köpek üretimine ceza Üretime 327 bin şikayet edene 457 binAntalya'da kaçak köpek üretimine ceza Üretime 327 bin şikayet edene 457 binAntalya'da kaçak köpek üretimine ceza Üretime 327 bin şikayet edene 457 binAntalya'da kaçak köpek üretimine ceza Üretime 327 bin şikayet edene 457 binAntalya'da kaçak köpek üretimine ceza Üretime 327 bin şikayet edene 457 binAntalya'da kaçak köpek üretimine ceza Üretime 327 bin şikayet edene 457 binAntalya'da kaçak köpek üretimine ceza Üretime 327 bin şikayet edene 457 binAntalya'da kaçak köpek üretimine ceza Üretime 327 bin şikayet edene 457 binAntalya'da kaçak köpek üretimine ceza Üretime 327 bin şikayet edene 457 binAntalya'da kaçak köpek üretimine ceza Üretime 327 bin şikayet edene 457 binAntalya'da kaçak köpek üretimine ceza Üretime 327 bin şikayet edene 457 bin

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Burdur’un devine beyaz taç 2336 metrede sessizlik bozuldu!
Haber

Burdur’un devine beyaz taç 2336 metrede sessizlik bozuldu!

Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.