Antalya

Antalya'da Kiracıya 'elektrik sayacı' zulmü

Antalya'da yaşayan 4 çocuk annesi Elif Atlı, ev sahibinin evi boşaltmaları için elektrik saatini söktüğünü, yandaki depoya taşıyıp kapısını da çift asma kilitle kilitlediğini söyledi. Devamı haberimizde..

Antalya'da Kiracıya 'elektrik sayacı' zulmü

Antalya'da yaşayan 4 çocuk annesi Elif Atlı, ev sahibinin evi boşaltmaları için elektrik saatini söktüğünü, yandaki depoya taşıyıp kapısını da çift asma kilitle kilitlediğini söyledi. Kirayı yüzde 100 arttırmasına rağmen evden çıkmaya zorlandıklarını iddia eden Atlı, 3 gündür elektriksiz kaldıklarını söyledi.
Muratpaşa ilçesi Yeşilova Mahallesi’nde 2 katlı bir müstakil evin alt katında 4 yıldır kirada oturan Hatice Atlı, bir süre önce kira ücretini yüzde 100 arttırdı. İddiaya göre buna rağmen evi boşaltmalarını isteyen ev sahibi, geçtiğimiz çarşamba günü hem üst hem alt katın elektrik sayacını, yandaki bir depoya taşıdı. Bununla da yetinmeyen ev sahibi, kiracısının sigortasını kapatıp, depoya girilmemesi için kapıya 2 asma kilit vurdu. 40 dereceyi bulan sıcak havada 3 gündür elektriksiz kalan Atlı ve ailesi sorunlarının bir an önce çözülmesi için yetkililerden yardım istedi. Polis ekipleri de elektrik sayacının söküldüğüne dair tutanak tuttu.

"Kiramızı düzenli şekilde ödüyoruz"
Son dönemde yaşananları anlatan 4 çocuk annesi 30 yaşındaki Elif Atlı, 4 senedir oturdukları evin kirasını düzenli olarak ödediklerini söyledi. Ev sahibi ile aralarında sözleşme olmadığına değinen Atlı, "Başka bir yerde kiracıydım ama ev sahibimiz, tanıdık olduğu için bizim oturmamızı istedi. Biz de geldik. Ev sahibimizin annesi vardı, yaşlı ara ara onunla da ilgileniyorduk. Düzenli şekilde kiramızı ödüyorduk. Faturaları biz yatırıyor, kiradan kalan kısmı onlara veriyorduk. Anne öldükten sonra bizim evden çıkmamız istenmeye başlandı. Eşim pazarcı, ben serada çalışıyorum. Düzenli şekilde kiramızı ödüyoruz, daha önce elden ödediğimiz kira bedeli için IBAN numarası isteyince bizi evden çıkarmak istediğini söyledi" diye konuştu.

"Depoya aldırdı"
Bunun ardından olayların başladığını anlatan Atlı, "Biz çıkmayacağız demiyoruz, ev arıyoruz. Bu mahallede ev tutmak zorundayım, burada çalışıyorum, çocuklarımın okulu var. Her düzenim bu mahallede. Kent merkezindeki evlerin kiraları da çok yüksek. Ödeyemeyeceğim eve neden kiraya oturayım. Kendime uygun bir ev arıyorum. Ama ev sahibi eziyet ediyor. Geçtiğimiz çarşamba günü geldi özel bir elektrikçiyle elektrik saatini söktürdü ve depoya aldırdı. Bugün de geldi şalteri kapattı. Gerekli yerlere müracaat ettik. Polis merkezine gittik. Elektriğimiz açılmadı. Bir anda ev bulup nasıl çıkacağım. Hava sıcak, bugünün şartlarında bir günde nasıl taşınırsınız" dedi.

"Mağdur olduk"
3 gündür karanlıkta kaldıklarının altını çizen Atlı, "Mecburiyetten karanlıkta yaşıyoruz. Buzdolabımda etim, sebzelerim, kahvaltılık malzemelerim, ilaçlarımız var. Bozulmak üzere. Klima da açamıyoruz. Mağdur olduk. Elektriğimi 2 gündür açtıramıyorum. Herkesin vicdanına kalmış. Bunlar insanlığa yakışmayan davranışlar" dedi.
Öte yandan, ev sahibi ise konuyla ilgili açıklama yapmak istemedi. İHA 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya'da Ev sahiplerinden kiracılara akıl almaz banka oyunu
Bölgesel

Antalya'da Ev sahiplerinden kiracılara akıl almaz banka oyunu

Antalya’da kiracısını evinden çıkarmak isteyen bazı ev sahiplerinin akıl almaz bir yönteme başvurduğu ortaya çıktı.

Eskişehir’de  tramvayda  çıkan kavgada kadın yolcu darbe aldı
Bölgesel

Eskişehir’de tramvayda çıkan kavgada kadın yolcu darbe aldı

Eskişehir’de seyir halindeki tramvayda kız öğrencilerin saç saça baş başa kavgası amatör kamera tarafından saniye saniye kayda alınırken arbedede bir kadın yolcu da darbe aldı.

Manisa turizm konusunda yükselişe geçecek
Bölgesel

Manisa turizm konusunda yükselişe geçecek

Jeopark Belediyeler Birliği Meclisi yeni dönem ilk toplantısında Birlik Başkanlığına seçilen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, "Turizm konusunda Manisa Büyükşehir Belediyesi bir şirket kuruyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'nden üniversite öğrencilerine eğitim ve meslek toplantısı
Bölgesel

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'nden üniversite öğrencilerine eğitim ve meslek toplantısı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından İncesu’da Kayseri Üniversitesi Ayşe ve Saffet Arslan Sağlık Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine, deprem ve yangın anında tahliye, trafik kazalarına müdahale ve yangın bilgisi eğitimi verilmesinin yanı sıra itfaiye mesleği de tanıtıldı.

Uğur Macit  "Başkanımızın her zaman yanındayız"
Bölgesel

Uğur Macit "Başkanımızın her zaman yanındayız"

Isparta Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Uğur Macit ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Çevremize sizlerle beraber güzel işler yapacağız" dedi.

Çanakkale'de CHP'li İl Genel Meclisi Üyesi hayatını kaybetti
3. Sayfa

Çanakkale'de CHP'li İl Genel Meclisi Üyesi hayatını kaybetti

Çanakkale'de hayatını kaybeden CHP'li Biga İl Genel Meclisi Üyesi Levent İrez için cenaze töreni gerçekleştirildi.