Antalya / Demre

Antalya’da sıcaktan bunalanların adresi

Demre'de bulunan 12- 13 dereceye kadar düşen şifalı su kaynağı Burguç yurtdışından gelen tatilcilerin akınına uğruyor. Detaylar haberimizde...

Antalya’da sıcaktan bunalanların adresi

Antalya’nın Demre ilçesindeki 12-13 dereceye kadar düşen şifalı su kaynağı Burguç, sıcaktan bunalanların adresi oluyor. Türkiye’nin her yerinden, yurt dışından da tatilcilerin akın ettiği Burguç’a girenler, son derece soğuk olan suyun içerisinde en fazla 5 dakika durabiliyor. Aşırı sıcaklıktan dolayı ‘tereyağı gibi eriyoruz’ diyenler, su kaynağına girdikten sonra titreyerek evlerine geri dönüyor.
Türkiye’yi etkisi altına alan El Nino ve çöl sıcakları etkisini artırarak sürmeye devam ediyor. Sıcaklardan en çok etkilenen illerin başında da turizm kenti Antalya oluyor. Termometrelerin 45 ve üzerine çıktığı kentte vatandaşlar ile tatilciler sıcaktan bunalmış durumda. Kentin, turizmde önemli ilçelerinden olan Demre’de ise bölge halkı ve tatilciler, 16,5 derece olan ve zaman zaman 12-13 dereceye kadar düşüp mineralli su özelliği bulunan ‘Burguç’a akın ediyor. Demre Belediyesi’ne ait olan ve ilçenin batı çıkışındaki Kaş turizm yolu güzergahında yer alan Burguç’a gelenler, çöl sıcaklıklarına karşı buz gibi suya girip serinliyor.

Serinlemenin yanı sıra çamur sürüp hem şifa hem de güzellik arıyorlar
Kaynakta, vatandaşlar havuza atlayarak veya suyun kaynağına oturarak serinliyor, bazıları da bu sularda egzama, romatizmal ve cilt hastalıklarına karşı şifa arıyor. Tatilciler, cilt sıklaştırıcı özelliği olan çamuru da vücutlarına sürerek estetik şifanın yanında güzellik de arıyor.

“Tereyağı gibi eriyoruz”
Havanın çok sıcak olduğunu belirten bölge halkında Hayrettin Özdemir, “Tereyağı gibi eriyoruz. Buradaki su çelik gibi, onunla serinliyoruz” diye konuşurken, Finike ilçesinden Burguca serinlemeye gelen Melahat Bacaklar “Burguç çok güzel, girince rahatlıyoruz” ifadelerini kullandı.

“5 dakikadan fazla duramazsınız”
Aksaray’dan Demre’ye tatile gelen Avni Kocaöz de, “Su çok soğuk. İnsan içerisinde 5 dakika duramıyor. Çamurun cildi güzelleştirdiğini söylediler. 50 yaştan sonra biz de güzelleşelim dedik. Eklem ağrısı ve romatizmaya da iyi geldiği söylendi, o yüzden vücuduma çamur sürdüm. Demre, çok güzel bir yer” dedi.

“Serin serin eve gidiyor, titreye titreye uyuyorsunuz”
Aşırı sıcaktan dolayı çok bunaldıklarını söyleyen Sinan Özyay, “Demreli olarak sıcaktan bunalıyoruz. Vaktimizi burada geçiyoruz. Suda da 5 dakikadan fazla kalamıyorsunuz. Serin serin evinize gidiyorsunuz, titreye titreye uyuyorsunuz” diye konuştu.

“İnanılmaz soğuk”
Demre Belediyesi çalışanlarından Funda Şahin ise, insanların 40-45 derece sıcaklığa ulaştıktan sonra buraya akın etmeye başladığını ve Burguç’un inanılmaz soğuk olduğunu anlattı. Şahin, yaz aylarında bütün Demreliler ve diğer illerden gelen vatandaşlar ile turistler burada serinlediğini, bazıların da çamurlu suyla şifa ve güzellik aradığını söyledi.

Antalya’da sıcaktan bunalanların adresi

Antalya’da sıcaktan bunalanların adresi

İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.