Antalya

Antalya’da şiddetli yağış alarmı! 22 kişi kurtarıldı, 1901 personel seferber oldu

Antalya'da etkili olan kuvvetli yağışlar nedeniyle bin 901 personel, 624 araç ve 248 iş makinesiyle sahada çalışmalarını sürdürüyor.

Antalya’da şiddetli yağış alarmı! 22 kişi kurtarıldı, 1901 personel seferber oldu

Antalya'da etkili olan kuvvetli yağışlar nedeniyle bin 901 personel, 624 araç ve 248 iş makinesiyle sahada çalışmalarını sürdürüyor. Demre'de okulda mahsur kalan 13 öğrenci ve 7 öğretmen ile serada mahsur kalan 2 kişi, güvenli alanlara tahliye edildi.
Antalya Valiliğinden yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün "sarı" kodlu uyarısı doğrultusunda 14 Ekim Çarşamba sabahından itibaren kent genelinde kuvvetli ve şiddetli yağışların etkili olduğu belirtildi. Valilik koordinasyonunda AFAD, emniyet ve jandarma teşkilatları, Devlet Su İşleri (DSİ), Karayolları, Büyükşehir Belediyesi, kaymakamlıklar, ilçe belediyeleri ve ilgili kurumlar tarafından gerekli tedbirlerin alındığı, müdahale ekiplerinin teyakkuz hâline geçirildiği kaydedildi. Açıklamada yağışlarla mücadele kapsamında bin 901 personelin 624 araç, 248 iş makinesi, 5 bot, 187 motopomp ve 74 dalgıç pompa ile görev yaptığı bildirildi. Demre ilçesinin Çevreli Mahallesi'nde bir okulda mahsur kalan 13 öğrenci ve 7 öğretmen ile bir serada mahsur kalan 2 kişinin ekiplerce tahliye edildiği belirtilerek, tahliye edilenlerin sağlık durumlarının iyi olduğu ifade edildi.
Kaş-Demre Devlet Yolu'nun 14. kilometresindeki Demre ilçesi Yavu Mahallesi geçişinde meydana gelen taşkın nedeniyle ise ulaşımda aksamalar yaşandı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, su seviyesinin düşmesi ve ekiplerin müdahalesiyle yolun 20.30 itibarıyla her iki yönde yeniden ulaşıma açıldığı ve trafik akışının çift yönlü sağlanmaya başlandığı bildirildi.
Meteorolojik değerlendirmelere göre Antalya genelinde etkili olan yağışlı havanın 15 Ekim Perşembe sabahından itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor. Valilik, kent genelindeki gelişmelerin yakından takip edildiğini ve müdahale çalışmalarının kesintisiz sürdürüldüğünü bildirdi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.