Antalya / Kemer

Antalya'da yaban keçisi özgürlüğe zıpladı

Antalya'nın Kemer ilçesinde fileye takılıp gözünden yaralı halde bulunan yaban keçisi, 40 gün süren tedavisinin ardından doğaya bırakıldı.

Antalya'da yaban keçisi özgürlüğe zıpladı

Antalya'nın Kemer ilçesinde fileye takılıp gözünden yaralı halde bulunan yaban keçisi, 40 gün süren tedavisinin ardından doğaya bırakıldı.
15 Ocak’ta Kiriş Koyu sahilinde bir otelin gerdiği filelere takılmış halde bulunarak otel güvenliği tarafından kurtarılıp muhafaza altına alınan 1,5 yaşındaki yaban keçisi, haber verilen Milli Park görevlileri tarafından alınıp, Kemer Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Geçici Barınma ve Tedavi Merkezine götürüldü. Burada yapılan sağlık kontrolünde, hayvanın sağ gözünde daha önceki bir yaralanma sonucu meydana geldiği sanılan görmeye engel iltihabın oluştuğu görülerek, yapılan müdahalenin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ve Doğal Yaşam Parkı’na götürüldü.

Tedavi sonucu gözü açıldı

Park Müdürü Dr. Veteriner Hekim Aygül Arsun ve Veteriner Hekim Zeki Cihangir tarafından gözündeki iltihaplı kısmı alınan yaban keçisi, tedavi sürecinin ardından tamamen sağlığına kavuşana dek bakımı yapılıp Doğa Koruma Milli Parklar görevlilerine teslim edildi.

Doğaya salındı

Yaban keçisi, kurtarılmasından 40 gün sonra yaşadığı doğal ortama tekrar bırakılmak üzere Milli Park görevlileri tarafından getirildiği Kemer’in Çalıştepe mevkiindeki ormanlık alanda, içinde bulunduğu taşıma kutusundan çıkmak istemedi. Bir süre sonra kutudan çıkan keçi, birkaç metrelik bir zıplayışla adeta uçarak izleyenlere veda etti ve ağaçlar arasında gözden kayboldu.

Milli Parklar ekibi mutlu döndü

Doğa Koruma ve Milli Parklar’da Termessos Milli Park Şefi Ziraat Mühendisi Emre Mutlu, Termossos Milli Parklar Şefliğinde görevli Ziraat Mühendisi Halil Saruhan, Kemer Milli Park Şefi Hasan Tıraş, Kemer Milli Parklar şefliği görevlileri Recep Gürkaynak, Şefik Aytekin, İlyas Güngör ve Emre Furkan Dönmez; yaban keçisini doğaya bırakmanın mutluluğuyla görev yerlerine döndü.

Antalya'da yaban keçisi özgürlüğe zıpladıAntalya'da yaban keçisi özgürlüğe zıpladıAntalya'da yaban keçisi özgürlüğe zıpladıAntalya'da yaban keçisi özgürlüğe zıpladıAntalya'da yaban keçisi özgürlüğe zıpladı

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere nnchaber.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.