Antalya

Antalya’da yasa dışı para transferine operasyon 15 Gözaltı, 200 milyon TL’lik malvarlığına el konuldu

Antalya'da yüzde 5 komisyon ile yasa dışı olarak 20 milyar TL para transferi belirlenen kuyumcu ve döviz bürolarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 15 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Antalya’da yasa dışı para transferine operasyon 15 Gözaltı, 200 milyon TL’lik malvarlığına el konuldu

Antalya'da yüzde 5 komisyon ile yasa dışı olarak 20 milyar TL para transferi belirlenen kuyumcu ve döviz bürolarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 15 şüpheli adliyeye sevk edildi. Suçtan elde edildiği değerlendirilen yaklaşık 200 Milyon TL değerinde; 4 adet mesken, 2 adet işyeri, 8 adet arsa ve 13 adet araca ise el konuldu.

Antalya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından ‘Tefecilik', ‘Dolandırıcılık', ‘Yağma' ve ‘Suçtan kaynaklanan malvarlığı değerini aklama' suçlarını işleyen şüphelilerin tespit edilmesine yönelik Kemer Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yaklaşık 2 yıl önce başlatılan çalışmada, A.K.'ya ait kuyumcuda yaklaşık 9 milyon TL'nin hangi yollarla edinildiğine yönelik araştırma gerçekleştirdi. İş yerindeki güvenlik kameralarına ait 6 aylık görüntü kayıtlarının incelemesi sonucunda bazı kişilerin kuyumcuya alışveriş yapmadan çuvalla para getirdiği ya da teslim aldığını belirlendi. Bunun üzerine soruşturmayı derinleştiren ekipler yaptıkları araştırmada yasa dışı para transferi yapmak isteyen yerli ve yabancıların K.A., A.K. ve D.C.'ye ait kuyumcu ve döviz bürolarına gelerek, göndermek istedikleri miktarı şüphelilere söylediği belirlendi.

Yasa dışı yöntemlerle gerçekleştirilen para transferinde şüphelilerin ‘Hawala' adı verilen yöntemle şifre yazılmış belge veya seri numarası gözükecek şekilde 5, 10 TL ile 1, 5, 10 dolar gibi paraların fotoğrafı ile teslim edecek/ alacak kişilerin fotoğrafını birbirine gönderdikleri belirlendi. 2024 yılı Nisan ayında teknik ve fiziki takibe alınan 15 şüphelinin banka kayıtlarından 2020 yılı sonrasında parasal işlem hacimlerinde kayıtlı gelirinden yüksek oranda artış olduğu ve kripto hesaplarına para aktarıldığı, yaklaşık 20 milyar TL'yi yasa dışı yöntemle transfer ettikleri ve bu aktarma işlemi üzerinden de yaklaşık yüzde 5 komisyon ücreti aldıkları tespit edildi.

Kuyumcu ve döviz bürosu çalışanları ile sahiplerinin arasında bulunduğu suç örgütüne yönelik Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Daire Başkanlığı ve KOM Daire Başkanlığı ekiplerinin de katılımıyla pazar günü düzenlenen operasyonla gözaltına alınan K.A., A.K. ve D.C. ile 2'si kadın 15 şüpheli, işlemlerinin ardından Adliye'ye sevk edildi. İç İşleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda operasyonlar sonucu; soğuk cüzdan ile çok sayıda tapu, bilgisayar ve bellek ele geçirildiğini ve MASAK tarafından düzenlenen rapor sonucu; organize suç örgütünün suçtan elde ettiği değerlendirilen yaklaşık 200 Milyon TL değerinde; 4 adet mesken, 2 adet işyeri, 8 adet arsa ve 13 adet araca el konulduğunu açıkladı.

Antalya’da yasa dışı para transferine operasyon 15 Gözaltı, 200 milyon TL’lik malvarlığına el konulduAntalya’da yasa dışı para transferine operasyon 15 Gözaltı, 200 milyon TL’lik malvarlığına el konulduAntalya’da yasa dışı para transferine operasyon 15 Gözaltı, 200 milyon TL’lik malvarlığına el konulduAntalya’da yasa dışı para transferine operasyon 15 Gözaltı, 200 milyon TL’lik malvarlığına el konulduAntalya’da yasa dışı para transferine operasyon 15 Gözaltı, 200 milyon TL’lik malvarlığına el konuldu

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    BEĞENDİM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi
Foto Galeri

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.