Akdeniz’de av yasağının kaldırılmasının ardından Antalya Balıkçı Barınağı’nda balık mezadı yapıldı. Kurban kesilip, dualarla başlanan mezadı Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal yaptı.
Başkan Uysal, Akdeniz’de av yasağının kalkmasının ardından ‘Vira bismillah’ diyerek denizlere açılan balıkçılarla bir araya geldi. Uysal, gün daha ağarmadan Antalya - Kemer yolunda bulunan Antalya Balıkçı Barınağı’nda düzenlenen balık mezadını yaptı.
Mezat öncesi kurban kesilip dualar edilirken Başkan Uysal, balıkçılara hayırlı ve bereketli bir sezon diledi. Uysal, “Balık önemli bir besin. Ekonomik şartlar zor. İmkanı olan herkes balık yiyebilmeli” dedi. Uysal, herkesin balık yiyebilmesi için belediye
tesislerinde uygun fiyatlarla hizmet sunduklarını da sözlerine ekledi.
Günün ilk saatlerinde gerçekleştirilen balık mezadında, taze deniz mahsullerini almak isteyenler arasında kıyasıya rekabet yaşandı. Kasa kasa balıklar gün doğmadan satılırken, kilolarca ağırlıktaki lagos balığını kucağına alan Başkan Uysal, “Bu balığın
Antalya’daki ismi Grida. Yerli balıktır. En lezzetlisi bizde” dedi. İHA
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)