Antalya

Antalya'da Yerel Eşitlik Eylem Planını tamamlandı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı.

Antalya'da Yerel Eşitlik Eylem Planını tamamlandı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Kadınlarımızın fark yaratan başarı öyküleriyle, başarılı çalışmalarıyla hayatımıza değer katıp, yön vermeye devam etmeleri dileğiyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlarım.

Cumhuriyet öncesi dönemde eğitim başta olmak üzere, iş hayatı ve sosyal hayattan soyutlanan aile içinde bile söz sahibi olamayan Türk kadını, 1926’da kabul edilen, adeta bir devrim niteliğindeki Türk Medeni Kanunu ile erkeklerle eşit yurttaşlık haklarını elde etmiş ve her alanda fırsat eşitliğine kavuşmuştur. Bu kanun ile Türk kadını aile ve toplum hayatında birçok batılı ülkeden önce pek çok geniş haklar elde etmiştir. Türk kadını da Medeni Kanun ile kendilerine sunulan bu hakları karşılıksız bırakmamış ve her meslekte her alanda başarılı çalışmalara imza atmıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gerek cephede gerek cephe gerisinde görev alarak Milli Mücadele’nin başarıya ulaşmasında önemli görevler üstlenen Türk kadınına her zaman inanmış ve güvenmiştir. Bizler de kadınlarımıza her alanda inanıyor ve güveniyoruz. Ancak bugün gelinen noktada kadınlarımızın iş ve sosyal hayattaki başarılarını konuşmak yerine kadına yönelik şiddet, kadın cinayetlerinin gündemde olması, hala bunları konuşuyor olmak üzücüdür. Bu nedenledir ki Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman pozitif ayrımcılık yaptığımız kadınlarımızın her alanda güçlü olması için var güzümüzle çalışıyoruz. Kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarı konusunda acil eylem planı imzalayan ilk büyükşehir belediyesi olmaktan gurur duyuyoruz. Belediyemizin kadınların sosyal alandaki varlığının arttırılması ve kadın erkek eşitliğinin desteklenmesi amacıyla hazırladığımız Yerel Eşitlik Eylem Planımızı tamamladık. Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğümüz ile kadınlarımız ile ilgili her konuda daha etkin çalışmalar yürütmek hedefindeyiz.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreter ve Daire Başkanlarımızdan oluşan görev sorumluluğu ve liyakata sahip 33 kadın yöneticimiz ve belediyemizin her bölümünde iyi niteliklere sahip 2602 kadın çalışanımız ile kentimize kadın erkek ayrımı yapmadan hizmet etmeye devam ediyoruz. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak imza attığımız Uluslararası Çalışma Örgütü ILO 190 sayılı şiddet ve taciz sözleşmesi kapsamında Türkiye’de öncülük yaptık ve kurumumuzda cinsel taciz, şiddet ve mobinge yönelik mücadele edeceğimizi taahhüt ettik. Kadınlarımızın iş hayatına katılarak ekonomik özgürlüklerini elde etmeleri önceliğimiz. Kadınlarımızın her alanda güçlü olması için var güzümüzle çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz.

Kadınlarımızın varlığının, haklarının ve değerinin bilinmesi, kadına yönelik şiddet ve taciz haberlerinin son bulması en büyük dileğimizdir. Cumhuriyet ile kazanılmış çağdaş hak ve özgürlükler sayesinde yaşamın her alanında yer alan bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutlarım."

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.