Antalya

Antalya'da YKS heyecanı! Yine dramatik anlar yaşandı! Son dakika telaşları...

Antalya'da YKS'nin ilk oturumu TYT'de son dakika telaşı ve dramatik anlar yaşandı. Koşarak yetişmeye çalışan öğrenciler, sınavı kaçıranlar ve velilerin alkışları sınavın atmosferini yansıttı. Detaylar için tıklayın!

Antalya'da YKS heyecanı! Yine dramatik anlar yaşandı! Son dakika telaşları...

Antalya'da, her yıl benzer görüntülere sahne olan YKS'da bu yılda manzara değişmedi. Saat 10.00'da kapatılan kapılara yetişmeye çalışan öğrenciler maratoncuları aratmazken, saniyeler kala içeri girenleri veliler alkışladı. Bir öğrenci koşarak geldiği kapıda sınavı 3 dakika ile kaçırırken, geçirdiği kaza sonrası bacaklarından ameliyat olan ve bastonla sınav gireceği fakülteye yürüyerek gelen bir kişi 10 dakikayla sınavı kaçırdı. 50 yaşındaki aday, “Bu bacaklarla nasıl koşturacağım. Benim suçum ne?” dedi.

Antalya'da, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Sınavı (TYT) saat 10.15'te başladı. Akdeniz Üniversitesi'ndeki fakültelerde düzenlenen sınavlarda öğrenciler, sabahın erken saatlerinden itibaren sınava girecekleri merkezlerin önüne geldi. Saat 09.00'da kapıların açılmasıyla birlikte sınav salonlarına giriş başlarken, dakikalar ilerledikçe heyecan artmaya başladı. Sınava girecek öğrencilerin üstleri tek tek arandı, Üzerlerinde takı bulunanlar, takılarını çıkarıp yakınlarına verdi.

Kolyesini çöpe attı, görevlinin içi el vermedi

Sınava kolye ile girmeye çalışan bir öğrenci ise, görevlinin uyarısıyla kolyesini çıkardı. Yanında yakını olmadığı için boynundaki kolyeyi çöp bidonuna attığını gören görevli, çöpten aldığı kolyeyi kapı kenarına koydu.

Nefes nefese kaldılar, alkışlarla içeri girdiler

Saatler 09.50'ye geldiği sırada ise her yıl yaşanan manzaralar tekrarlandı. Dakikalar ilerledikçe öğrenciler kapılara koşarak gelmeye başladı. Son dakikalara girildiğinde velilerin alkışlarıyla kapıdan geçen gençlerin nefes nefese kaldığı gözlendi.

“Anahtarı buldum, kafaya takmasın”

Araç anahtarını kaybedip tekrar bulan bir veli ise, kapıya gelip öğrencisine bulduğunu söylemek istedi. Görevlilerin müsaade etmemesi üzerine, ‘Şimdi o kafaya takar. O yüzden bulduğumu söylemek istemiştim” dedi.

Birisi koşarak, birisi koşamadığı için yetişemedi

Edebiyat Fakültesinde saat 10.00 itibariyle kapının kapatılmasının ardından ise sınavı 3 dakika ile kaçıran bir genç büyük üzüntü yaşadı, yüzünü kapattı. Kapıyı eliyle yoklayan genç, sınava geç kaldığını anlayınca ailesiyle birlikte geri döndü.

Geçirdiği trafik kazası sonrası bacaklarından ameliyat olan Gökhan Tamas (50) ise sınavı 10 dakika ile kaçırdı. Bacaklarında bandaj ve medikal bastonla fakültenin önündeki bankta oturan Tamas, ünivrsite içerisindeki trafikten dolayı sınavı kaçırdığını söyledi. Gökhan Tamas, şunları söyledi, “Üniversiteye girdikten sonra kitlendim burada. Arabayı bırakıp bu bacaklarla nasıl koşturacağım. Çok ağır ölümcül bir kaza geçirmiştim. Tabiri caizse öldüm tekrar geri geldim. Benim burada suçum ne? Kazada da ben haklıydım. 2018 yılında da sınava girip kazanmıştım. 2019'da kaza geçirdim. Hayatımı yeniden kurmak için sınava girmek istedim ama giremedim. Araç sürerken bana saldıranlar da oldu. Burası panayır alanı olmuş, araç koyacak yer bulamadım.”

Antalya'da YKS heyecanı! Yine dramatik anlar yaşandı! Son dakika telaşları...Antalya'da YKS heyecanı! Yine dramatik anlar yaşandı! Son dakika telaşları...Antalya'da YKS heyecanı! Yine dramatik anlar yaşandı! Son dakika telaşları...Antalya'da YKS heyecanı! Yine dramatik anlar yaşandı! Son dakika telaşları...Antalya'da YKS heyecanı! Yine dramatik anlar yaşandı! Son dakika telaşları...Antalya'da YKS heyecanı! Yine dramatik anlar yaşandı! Son dakika telaşları...Antalya'da YKS heyecanı! Yine dramatik anlar yaşandı! Son dakika telaşları...Antalya'da YKS heyecanı! Yine dramatik anlar yaşandı! Son dakika telaşları...Antalya'da YKS heyecanı! Yine dramatik anlar yaşandı! Son dakika telaşları...Antalya'da YKS heyecanı! Yine dramatik anlar yaşandı! Son dakika telaşları...Antalya'da YKS heyecanı! Yine dramatik anlar yaşandı! Son dakika telaşları...Antalya'da YKS heyecanı! Yine dramatik anlar yaşandı! Son dakika telaşları...

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi
Foto Galeri

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.