Antalya

Antalya'da Yörük göçü turistleri büyüledi

Antalya'da düzenlenen 2. Uluslararası Yörük Türkmen Festivali'nin ilk gününde temsili Yörük göçü yapıldı. Traktör, deve ve atların yanı sıra 25 bağımsız Türk Cumhuriyeti'nden gelen Yörükler ve Türkmenler, turistlerin ilgi odağı oldu.

Antalya'da Yörük göçü turistleri büyüledi

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali, Yörük göçü ile başladı. Traktör, deve ve atların yanı sıra 25 bağımsız Türk Cumhuriyeti’nden yöresel kıyafetlerle binlerce Yörüğü ve Türkmeni göç ederken gören turistler ise o anları cep telefonuyla çekmek için yarıştı. Amaçlarının Yörük kültürünü gelecek nesillere aktarmak olduğunu kaydeden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, turistlerin ilgisinden de son derece memnun olduğunu dile getirerek, “Gördüğüm tüm turistlerin ellerinde telefon vardı ve video çekiyorlardı. Bunlar çok sevindirici” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesinin 3-4-5 Kasım tarihleri arasında düzenleyeceği 2’nci Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali, temsili Yörük göçüyle başladı. Göç öncesi, Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Meydanda halk oyunları gösterilerinin ardından Yörük duası yapıldı, daha sonrasında ise Cumhuriyet Meydanı’ndan Karaalioğlu Parkı’na kadar Yörük göçü yapıldı. Yörükler kültürlerini yansıtan kıyafetleri ve kervanlarıyla renkli görüntüler oluşturdu.

Turistler gezmeyi bıraktı, göçü seyretti

Traktör, deve ve atların yanı sıra 25 bağımsız Türk Cumhuriyeti’nden yöresel kıyafetlerle yüzlerce kişiyi turizm kentinin en işlek caddesinde göç ederken gören turistler ise o anları cep telefonuyla çekmek için yarıştı. Turistlerin yanı sıra vatandaşlar da kaldırım, evlerinin balkon ve pencerelerden göçü alkışlarla destekledi.

“Gelecek nesillere aktarmak için elimizden geleni yapıyoruz”

Orta Asya ve Balkanlardaki 25 ülke, 81 ilden Türkmen ve Yörüklerin festivale katıldığını kaydeden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, katılan herkese teşekkür ettiğini söyledi. Yörük Türkmen Festivali'ni çok önemsediklerinin altını çizen Böcek, “Yörük kültürünün gelecek nesillere aktarmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bugün resmi törenimizde Sayın valimizin katılımıyla 19.00’da başlayacak, ardından Haluk Levent konseriyle Yörüklerimizi coşturacağız inşallah” dedi.

“Tüm turistlerin ellerinde telefon vardı ve video çekiyorlardı”

Böcek, turistlerin ilgisinden de oldukça memnun olduğunu dile getirerek, “Gördüğüm tüm turistlerin ellerinde telefon vardı ve video çekiyorlardı. Bunlar çok sevindirici. Atamızın en güzel şehir dediği Antalya’mız bir kültür, sanat şehri. Yörük Türkmen Festivali'nin devamını gerçekleştireceğiz” ifadelerine yer verdi.

Antalya'da Yörük göçü turistleri büyülediAntalya'da Yörük göçü turistleri büyülediAntalya'da Yörük göçü turistleri büyülediAntalya'da Yörük göçü turistleri büyülediAntalya'da Yörük göçü turistleri büyülediAntalya'da Yörük göçü turistleri büyülediAntalya'da Yörük göçü turistleri büyülediAntalya'da Yörük göçü turistleri büyülediAntalya'da Yörük göçü turistleri büyülediAntalya'da Yörük göçü turistleri büyülediAntalya'da Yörük göçü turistleri büyülediAntalya'da Yörük göçü turistleri büyülediAntalya'da Yörük göçü turistleri büyülediAntalya'da Yörük göçü turistleri büyülediAntalya'da Yörük göçü turistleri büyüledi

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

 2’nci Uluslararası Yörük Türkmen Festivali sona erdi
Etkinlik

2’nci Uluslararası Yörük Türkmen Festivali sona erdi

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 2’nci Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali’nde üç gün boyunca kültür şöleni yaşandı. Devamı haberimizde...

Yörük Türkmen Festivali coşkusu
Etkinlik

Yörük Türkmen Festivali coşkusu

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali, Aksu At Çayırı'nda başladı. Festivalde Yörük kültürüne dair çeşitli etkinlikler yer alıyor.

Yörük Türkmen Festivali başlıyor
Etkinlik

Yörük Türkmen Festivali başlıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2'nci Uluslararası Yörük Türkmen Festivali, 3-4-5 Kasım tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirilecek. Festivalde Yörük kültürü tüm yönleriyle yaşatılacak.

Burdur'da Turizm Haftası Yörük Göçü ile Başladı! Hedef Yılda 1 Milyon Turist!
Bölgesel

Burdur'da Turizm Haftası Yörük Göçü ile Başladı! Hedef Yılda 1 Milyon Turist!

Burdur'da 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası kapsamında, Türkiye'nin ilk turizme açılan mağarası olan İnsuyu Mağarası'nda temsili Yörük göçü ile kutlamalar başladı.

Elmalı 9'uncu Temsili Yörük Göçü  Coşkuyla Tamamladı
Yerel Yönetim

Elmalı 9'uncu Temsili Yörük Göçü Coşkuyla Tamamladı

Elmalı Belediyesi ve Batı Toroslar Yörük ve Türkmen Dernekleri ile birlikte organize ettiği 9'uncu Temsili Yörük Göçü Coşkuyla Tamamlandı.

Yörük göçü renkli görüntüler oluşturdu
Etkinlik

Yörük göçü renkli görüntüler oluşturdu

3 gün sürecek ve 16 ülkeden 300 kişilik heyetin ağırlandığı festivalde yöresel kıyafetlerle Yörük Göçü yapan kafile renkli görüntüler oluşturdu. Yabancı turistler büyük ilgi gösterdi. İşte detaylar...