Antalya’da girişimci Zafer Özkan, atalarının el emeği ile ürettiği av tüfeği imalatını yıllar içinde daha modern hale getirdi. Özkan, sanayi sitesindeki iş yerinde ürettiği yılda 6 bin av tüfeğinin yüzde 90’ını 8 ülkeye ihraç ediyor.
Kepez ilçesindeki Akdeniz Sanayi Sitesi’nde 17 yıldır faaliyet gösteren Özkanlar Tüfek Sanayi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Özkan, dedelerinin Burdur’un Çavdır ilçesinde yaklaşık 63 yıl önce başladığı av tüfeği üretimini çağın gereklerine uygun hale getirdi. 17 yıl önce firmasını Akdeniz Sanayi Sitesi’ne taşıyan Özkan, bin metrekarelik iş yerinde 15 personelle yılda imal ettiği 36 bin silahı 8 ülkeye ihraç ediyor. Bu ülkeler arasında ise ABD, Avustralya, Rusya, Norveç, Fransa, İngiltere, Azerbaycan, Ukrayna başı çekiyor.

Firma sahibi Zafer Özkan, 1960 yıllarda başlayan av tüfeği yapımının dedesinden babasına, daha sonra kendilerine geçtiğini aktardı.
Babasının el işçiliği ile tüfek yaptığını hatırlatan Özkan, “Babam makinesiz el işçiliğiyle tek kırma ve çifte olarak tüfek yapıyordu. 1990 yılına kadar bu şekilde babamla birlikte imalat yaptık. Daha sonra bizde makineleşmeye başlayarak sektörde söz sahibi olmaya başladık” diye konuştu.
Zafer Özkan, Akdeniz Sanayi Sitesi’ne 17 yıl önce taşındıklarını belirterek, “Şuan ürettiğimiz av tüfeklerini yurt dışına ve iç piyasaya satıyoruz. 20 personelimizle tüfeğin her şeyini kendimiz yapıyoruz. Silahlarımızın yedek parçasını ve montajının yüzde 90’ının biz yapıyoruz. İhracatımızın yoğunluğunu şuan ABD ve Avustralya oluşturuyor. Bunun dışında Fransa, İngiltere, Norveç’e de gönderiyoruz. Günlük 100 adet silah üretiyoruz. Makineleşmeye yöneldik. Ama bu sene talep çok fazla. Kapasitemizi arttırmak için çalışıyoruz” diye konuştu.
Bu yıl silaha talebin artmasını da değerlendiren Özkan, “Bir de insanlar savunma ve korunma amaçlı da almak istiyor. ABD, Rusya ve Avustralya’dan çok fazla talep alıyoruz. Son parti 8 bin silahı Avustralya’ya ihraç ettik, yine istiyorlar. İç piyasada ise tüm bayilere silahlarımız ulaşıyor” dedi.
12 numara otomatik silah üretimi yaptıklarını kaydeden Özkan, “3 kilogram ağırlığı vardır ve kalitelidir. Gazlı sistemle çalışır. Temizliğe gerek yoktur. Kalitesi ve dizaynı, hafifliği avcılarımızın ilgisi çekiyor. Yılda ürettiğimiz bin 200 silahın yüzde 90’ı ihraç ediliyor” ifadelerine yer verdi.
Özkan, hayalinin işletmesini daha da büyüterek Antalya Organize Sanayi Bölgesi’ne(AOSB) geçmeyi planladığını sözlerine ekledi.
Akdeniz Sanayi Sitesi Başkanı Mehmet Öztürk, firmanın son dönemde büyük bir atılım içinde olduğunu ve imal ettiklerinin ürünlerin yurt dışına ihracatının yapılıyor olmasının kendilerini gururlandırdığı belirtti. Dünyanın en gelişmiş ülkelerine av silahı ihracatı yapıldığını ifade eden Öztürk, kısa süre önce Avustralya’ya bile yüklü miktarda silah ihracatı yaptıklarını kaydetti.










Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)