Antalya

Antalya’dan Korkunç Görüntüler Geliyor

Meteoroloji dün yaptığı uyarıda; Antalya'da metrekareye 300 kg yağış düşeceğini açıklamıştı. Beklenen yağmur ise sabah saatlerinde başladı. Bazı binaların çatılarından uçan parçalar, araçların üzerine düşerek maddi hasara yol açtı.

Antalya’dan Korkunç Görüntüler Geliyor

Meteroloji'nin kent merkezi için 'turuncu kod' verdiği Antalya'da, yağışın yanı sıra fırtına da etkili oluyor…

Dün akşamdan beri metrekareye 119,98 kilogram yağışın düştüğü Kepez ilçesi Emek Mahallesi'nde fırtına nedeniyle 4 katlı sitenin çatı izolasyonuyla, bina dışındaki klima üniteleri yerinden çıktı.

Sitenin bahçesine düşen parçalar, otoparktaki 5 araca hasar verdi. Otoparktaki araçları hasar gören site sakinleri, polis çağırıp tutanak tutturdu.

'EVE YILDIRIM DÜŞTÜ ZANNETTİK'

Apartmanın 2'nci katında oturan Nurcan Kayısı (34), "Saat 05.30 civarı çok gürültülü yıldırım düşmesi gibi bir sesle uyandık. Hemen çocuğumun odasına koştum. Allah'tan kızım uyuyordu. Sonra balkondan aşağı baktığımda klima ünitesinin araçların üzerine düştüğünü gördüm. Karanlıkta ne olduğunu anlayamadım.

Hava aydınlanınca duvar parçalarını gördük. Galiba çatı düşmüş arabalarda baya hasar var. Çok şükür benim arabamda bir şey yok ama komşularım adına üzgünüm. Çok korktum, eve yıldırım düştü zannettim. Afet, yapacak bir şey yok ama uyuyamadım. Şimdi işe gitmek zorundayım. Aracı çıkaramadım tramvayla gideceğim" dedi.

'DEPREM OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜM'

Apartmanda yaşayan İsmail Kumkale (55), sabaha karşı 05.00-05.30 sıralarında şimşek çaktığını ve gürültü duyduğunu anlatarak, "Araçların alarmı ötmeye başladı. Sabah baktığımızda klima üniteleri, TV antenleri, tuğlalar, bina kaplaması araçların üzerine düşmüş şekildeydi" diye konuştu. Penceren gördükleri karşısında hayatının şokunu yaşayan Nurgül Kılıç, "Saat 05.00 sıralarında bir gürüldü ile uyandım. Deprem olduğunu düşündüm. Benim de tam camımım önünde oldu. Sonra balkona koştum bir baktım, balkon göçtü sandım. Komşulara haber verdim. Çatıda bir bölge uçmuş neresi bilmiyorum" sözlerine yer verdi.

AFAD'DAN ÖĞLEDEN SONRA İÇİN UYARI GELDİ!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Antalya İl Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, dün geceden itibaren şiddetli yağış nedeniyle Konyaaltı'nda küçük 2 otel, Konyaaltı ve Kepez'de bazı iş yerleri, Konyaaltı, Muratpaşa ve Kepez ilçelerinde 6 konutta su baskınları meydana geldi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Kemer itfaiye istasyonu da teyakkuza geçti. Tam kadro çalışan itfaiye personeli, araçlarının son kontrolünü yaptı.

Ayrıca Antalya- Kemer kara yolu üzerinde Topçam mevkisine kaya düştüğü ve ekiplerin yolu açmak için bölgeye sevk edildiği kaydedildi. İş yeri ve konutlardaki su baskınlarına karşı Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği de açıklandı.

AFAD'dan yapılan uyarıda, öğleden itibaren sürecin önemli olduğu vurgulanarak, özellikle batı ilçelerdeki yerleşim yerlerinde meydana gelebilecek su baskınları ve benzeri olumsuzluklara karşı dikkatli olunması ve gerekli tedbirlerin alınması istendi.

DSİ'DEN ÖNLEM

Yağış öncesinde önlem aldıklarını söyleyen Devlet Su İşleri 13'üncü Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, "Bugün meteorolojinin verdiği uyarı doğrultusunda önlemlerimizi aldık. Biz 2 aydır kış öncesi hazırlıklarımızı tamamladık. Özellikle vatandaşlarımızın rahatsız oldukları Kemer Ağva Çayı'nda yaklaşık 350 bin metreküp malzemeyi yayarak taşkın öncesi önlem aldık. Antalya'da Boğaçayı Deresi'nden başlayarak, Göynük Çayı, Ağva Çayı, Kumluca ve Finike'ye doğru devam edeceğiz. Ekiplerimiz çalışmalarını yaptı. Amacımız insanımızın, tarımsal alanlarımızın taşkından etkilenmemesi" dedi.

'TAŞKIN GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYACAK ZARARLAR GETİRİR'

Beklenen yağış miktarının yüksek olduğunu belirten Coşkun, "Bakanlığımız kış aylarında çalışılmayan bölgelerdeki iş makineleriyle Antalya'mıza destek olacak. İş makinelerimizle belli noktalarda önlemler aldık. İnşallah bu afeti kazasız, belasız atlarız. Yağışların şiddetli olduğu Kemer, Finike ve Kumluca'daki büyük çaylarda şu an için bir sıkıntı yok fakat meteoroloji yağış miktarının 300'e kadar ulaşabileceğini söyledi. Bu önemli bir rakam. Dünyanın farklı yerlerinde de taşkınlar oluyor. Barajlarımızın da suya ihtiyacı var fakat şiddetli taşkın geri dönüşü olmayacak zararlar getirir. Umarım kazasız, belasız atlatacağız" diye konuştu.

KADER BUSE ACAR'IN KAYBOLDUĞU DEREDE ÖNLEM!

Antalya'da 'kırmızı kod' ile uyarılan Kemer'de, öğle saatlerinde yağış etkisini göstermeye başladı. 2018 yılındaki şiddetli yağışta üniversite öğrencisi Kader Buse Acar'ın kaybolduğu Ağva Deresi'nin üst kısımlarında, Devlet Su İşleri'nce temizlik yapılarak önlem alındı.

Derenin üst kısmında ise taşkınlara karşı doldurmalar ve setler oluşturuldu. Yazın binlerce turistin turla gelerek doğanın keyfini çıkardığı Kemer'in Kuzdere Mahallesi'ndeki Kesme Boğazı, yağmur suları nedeniyle çamura döndü.

SU BASKINLARI BEKLENİYOR

Kırmızı kodla uyarılan Kemer, Kumluca ve Finike'de yağmur, aralıklarla, şiddetli halde devam ediyor. Motopompları da kontrol eden ekipler, su baskını ihbarlarına karşı hazır bekliyor.

BOĞAÇAY TAŞTI!

Gelen son dakika bilgisine göre ise ;aşırı yağış ve fırtına nedeniyle, 'Kırmızı kod' uyarısının yapıldığı Antalya'da Boğaçay'ın taşması sonucu köprü trafiğe kapatıldı. Taşan dereler ise vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı.

ANTALYA'DA TEKNELERİN ÇIKIŞINA İZİN YOK!

Öte yandan Kemer ilçesindeki marinada bağlı olan teknelerde tüm kontrollerin yapıldığını söyleyen Kemer Marina Genel Müdürü Levent Tokaç, "Ekip olarak dünden bu yana çalışıyoruz. Rüzgarın hızı, şu an artmaya devam ediyor. Bütün teknelerimizin güvenliğini sağlamak için çalışıyoruz. Şu ana kadar olumsuz bir sonuçla karşılaşmadık. Umarım, hortum gibi bir doğal afetle karşılaşmayız. Meteoroloji'nin vermiş olduğu bilgiler doğrultusunda şu an için denize çıkmak uygun değil. Bu şartlarda normal bir teknenin dışarı çıkması mümkün değil. Meteorolojik uyarıya göre, teknelerin dışarı çıkmasına müsaade etmiyoruz" dedi.

ANTALYA'DA RÜZGARIN HIZI 124 KİLOMETREYE ULAŞTI

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü verilerine göre, saat 13.30 itibarıyla Döşemealtı ilçesi Nebiler bölgesine 152,2, Kemer ilçesi Ovacık mevkisine 148,3, Korkuteli'ne 145,9, Kepez'e 131,8, kent merkezine 115,9 kilogram yağış düştü.

Bu arada rüzgarın hızı da Kemer Limanı'nda 124,2, Antalya'da 90,

Finike'de 82,8, Konyaaltı'nda 77,

Kaş'ta ise 74.5 kilometreye ulaştı...

kaynak: Sabah

Antalya’dan Korkunç Görüntüler GeliyorAntalya’dan Korkunç Görüntüler GeliyorAntalya’dan Korkunç Görüntüler GeliyorAntalya’dan Korkunç Görüntüler Geliyor

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Sel felaketinden önce düşen yıldırımdan korkutan görüntüler
Bölgesel

Sel felaketinden önce düşen yıldırımdan korkutan görüntüler

Antalya'da önceki gün gece başlayan ve bir kişinin hayatını kaybettiği sel öncesinde düşen yıldırım cep telefonuyla kaydedildi.

Antalya'da yoğun yağış sonrası duvardaki izler felaketin boyutunu gözler önüne serdi - Haberler
Bölgesel

Antalya'da yoğun yağış sonrası duvardaki izler felaketin boyutunu gözler önüne serdi - Haberler

Antalya'da iki gündür etkili olan sağanak yağış sonrası zarar gören mahallelerde yaralar sarılmaya başlandı. Bodrum katlardaki su arazözler yardımıyla çekilirken, duvardaki izler felaketin boyutunu gözler önüne serdi.

Antalya'da hayat felç oldu, araç sel suyuyla sürüklendi
Bölgesel

Antalya'da hayat felç oldu, araç sel suyuyla sürüklendi

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı turizm merkezi Adrasan Mahallesi'nde meydana gelen sel, turizm tesislerine zarar verdi. Sel nedeniyle taşan derede bir otomobil sular içerisinde kaldı.

Sel bölgesinde seferberlik sürüyor
Bölgesel

Sel bölgesinde seferberlik sürüyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kumluca, Finike ve Demre’de sel felaketinin dördüncü gününde de yaraları sarmak için tüm ekipleriyle sahada çalışıyor.

Böyle de Sorumsuzluk Olmaz
Bölgesel

Böyle de Sorumsuzluk Olmaz

Sahilde bırakılan çöpler tepki çekti Haber Detayı...

ATSO heyeti afet bölgesine gitti
Bölgesel

ATSO heyeti afet bölgesine gitti

ATSO Başkanı Ali Bahar ve Yönetim Kurulu Üyeleri, sel felaketinin yaşandığı Kumluca’ya giderek çalışmalara destek oldu.