Antalya Valisi olarak 2016-2020 yılları arasında görev yapan Münir Karaloğlu, 22 Haziran tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı ile İçişleri Bakan Yardımcısı olarak atandı.
Karaloğlu, Antalya Valiliği dönemindeki 4 yıllık görev süresinde önemli hizmetlere imza atmıştır. İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak yeni görevine getirilen Karaloğlu, ülke genelinde içişleri politikalarının uygulanmasına katkı sağlamayı hedeflemektedir.
Türk siyasetçi ve bürokrat olan Münir Karaloğlu, 1964 yılında Rize Çayeli Kaptanpaşa'da doğmuştur. Hukuk eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamlamıştır ve 1989 yılında mezun olmuştur. 1990 yılında kaymakam adayı olarak göreve başlamıştır. Adaylık sürecinde 8 ay boyunca İngiltere'de kamu yönetimi alanında çalışmalar yapmıştır.
Kariyerine Kırıkkale-Karakeçeli Kaymakamı olarak başlayan Karaloğlu, ardından Harran Kaymakamı, Çekerek Kaymakamı, Reşadiye Kaymakamı, Kırklareli Vali Yardımcılığı ve İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri (Başbakan Danışmanı) gibi görevlerde bulunmuştur. 2004-2009 yılları arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak görev yapmış ve aynı dönemde Yerel Yönetimler Kamu İşverenleri Sendikası'nın kurulmasına öncülük etmiştir. Sendikanın genel başkanlığını Mayıs 2009'a kadar sürdürmüştür.
Münir Karaloğlu, 2009-2013 yılları arasında Van Valiliği, 2013-2016 yılları arasında Bursa Valiliği ve 2016-2020 yılları arasında Antalya Valiliği görevlerini üstlenmiştir. 2020'de Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Diyarbakır Valiliği'ne atanmış ve burada Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyumunda görev almıştır. Son olarak İçişleri Bakan Yardımcılığı görevine atanmıştır.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)