Antalya

Antalya Kaleiçi Yat Limanı'nda Şiddetli Fırtınada Balıkçılar ve Turizmciler Etkilendi

Antalya’da fırtına ve dev dalgaların vurduğu Kaleiçi Yat Limanı’nda en çok balıkçılar ve turizmciler etkilendi

Antalya Kaleiçi Yat Limanı'nda Şiddetli Fırtınada Balıkçılar ve Turizmciler Etkilendi

Antalya’da fırtına ve dev dalgaların vurduğu Kaleiçi Yat Limanı’nda en çok balıkçılar ve turizmciler etkilendi. 32 metrelik bir tur teknesi ile 2 balıkçı teknesinin batmasıyla sonuçlanan fırtınada, denizin üzerindeki tekne ve ağ parçalarının olduğu gözlendi. Son 40 yılın en etkili fırtınası olduğunu söyleyen Kaleiçi Olta Balıkçıları Derneği Orhan Yakar, "20 yıldır bu limandayım böyle bir fırtına görmedim, eski arkadaşlar da aynı şeyleri söylüyorlar. 2 balıkçı teknemiz battı, bir tane de tur teknesi battı. Oldukça üzüldük, milli servet gözüyle bakıyoruz" dedi.
Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğünün turuncu kodla uyarı verdiği Antalya, geçtiğimiz hafta sonu şiddetli yağış ve fırtınaya teslim oldu. Saatteki hızı 60 kilometreyi bulan şiddetli rüzgar ve fırtınanın ardından oluşan dev dalgalar Kaleiçi Yat Limanı’nda etkili olurken, falezlere çarpan ve mendireği aşan dalgalar limandaki bağlı teknelere zor anlar yaşattı. Bağlı olduğu noktadan kopan 32 metrelik bir tur teknesi ile 2 balıkçı teknesi battı. Birçok tekne zarar görürken sahipleri, batmaması için yoğun çaba sarf etti. Limanın yürüyüş yolları ve teknelerden kopan tahta parçaları denizin üzerini kapladı.

Denizin üzerinde tekne ve ağ parçaları

Fırtınanın ardından Yat Limanı’nda Büyükşehir ekiplerince temizlik ve bakım çalışmaları başlatıldı. Bazı balıkçılar ve tur tekne sahipleri teknelerindeki son kontrollerini yaparken, denizin üzerinde halen fırtına ait izlerin kaldığı görüldü. Batan ya da zarar gören teknelerin parçaları, ekipler tarafından denizden çıkartılmaya başlandı.

"20 yıldır bu limandayım, böyle bir fırtına görmedim"

En çok balıkçılar ve turizmcilerin etkilendiği fırtınada 2 balıkçı teknesinin batmasının yanı sıra toplamda 25 balıkçı teknesinin zarar gördüğünü belirten Kaleiçi Olta Balıkçıları Derneği Orhan Yakar, “Son 40 yılın en etkili fırtınasıydı bu. 20 yıldır bu limandayım böyle bir fırtına görmedim, eski arkadaşlar da aynı şeyleri söylüyorlar. 2 balıkçı teknemiz battı, bir tane de tur teknesi battı. Oldukça üzüldük, milli servet gözüyle bakıyoruz” dedi

“Milli servet gözüyle bakıyoruz”

Kaleiçi Yat Limanı’nın mendirek kısmında gerekli önlemin alınmadığını öne süren Yakar, “Bu bir afet ama iskelelerinin halini görüyorsunuz. Böyle mi yapılması gerekirdi? Balıkçılarımız burada ekmeğinin peşinde ama maalesef çekek yerinin yok edilmesiyle burası cadı kazanına döndü. 25 balıkçımızın hepsi zarar gördü. 3-4 tanesi batma tehlikesi yaşayan teknemiz ve bugün de 3 teknemiz tamir için balıkçı barınağına gitti. 2 balıkçı teknemiz, bir tane de tur teknesi battı. Oldukça üzüldük, milli servet gözüyle bakıyoruz” ifadelerini kullandı.
Yakar, Kaleiçi Yat Limanı’nın turizmin gözbebeği olduğuna dikkat çekerek önlem alınması gerektiğini de vurguladı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

İzmirliler Teos Marina için protesto yaptılar
Bölgesel

İzmirliler Teos Marina için protesto yaptılar

İzmir'in Seferihisar ilçesine bağlı Sığacık’ta, Teos Marina'nın kapasitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar vatandaşlar tarafından protesto edildi. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, “Bugün burası genişleyince ne olacak? Denizin kalitesi düşecek. Balık artık eski balık olmayacak. Yerel hiç bir şeyimiz kalmayacak. Sığacık Körfezi; halkındır, balıklarındır, balıkçılarındır” dedi.

Antalya'da tekme tokat kavga
3. Sayfa

Antalya'da tekme tokat kavga

Antalya’nın Alanya ilçesinde iki kişi arasında çıkan tartışma, yumruklu tekmeli kavgaya dönüştü.

Polisin üzerine motosiklet süren sürücüye para cezası
Bölgesel

Polisin üzerine motosiklet süren sürücüye para cezası

Antalya’nın Alanya ilçesinde trafik güvenliğini tehlikeye sokan ve kendisini takip eden motorize polisin üzerine motosikletini süren sürücünün yaptığı yanına kalmadı.

Gece Yapılan finallerde Kumluca Başpehlivanı Kim oldu
Spor

Gece Yapılan finallerde Kumluca Başpehlivanı Kim oldu

Kumluca Şehir Stadı'nda 28 Nisan 2024 pazar günü gerçekleştirilen güreşlere, farklı illerden yaklaşık bin 238 güreşçi katıldı. Güreşlerde 70'i başpehlivan olmak üzere 13 kategoride sporcular, rakipleriyle mücadele etti.

Antalya ve ilçelerine dikkat! İşte 29 Nisan hava durumu
Bölgesel

Antalya ve ilçelerine dikkat! İşte 29 Nisan hava durumu

Antalya, Akseki, Aksu, Alanya, Demre, Döşemealtı, Elmalı, Finike, Gazipaşa, Gündoğmuş, İbradi, Kaş, Kemer, Kepez, Konyaaltı, Korkuteli, Kumluca, Manavgat, Muratpaşa, Serik 29 Nisan Pazartesi günü hava durumu nasıl olacak? Hava sıcaklıkları düşecek mi? İşte günlük 29 Nisan hava durumu raporu

Antalya 25.Kumluca Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Fatih Atlı oldu
Spor

Antalya 25.Kumluca Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Fatih Atlı oldu

Finalde rakibi Enes Doğan'ı yenen Fatih Atlı 25.Kumluca Yağlı Güreşleri Başpehlivanı oldu.