Antalya / Kemer

ANTALYA KEMER TEK ÇATI ALTINDA İLK DEFA BİR ARAYA GELDİ

KEMER İÇİN BİRLİK VE DAYANIŞMA TOPLANTISI YAPILDI Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Antalya Kemer’in marka değerini yükseltmek ve daha modern hale getirebilmek için belediyenin Şehit Ömer Halisdemir Meclis Salonu’nda toplantı düzenlendi.

ANTALYA KEMER TEK ÇATI ALTINDA İLK DEFA BİR ARAYA GELDİ

KEMER İÇİN BİRLİK VE DAYANIŞMA TOPLANTISI YAPILDI

Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Antalya Kemer’in marka değerini yükseltmek ve daha modern hale getirebilmek için belediyenin Şehit Ömer Halisdemir Meclis Salonu’nda toplantı düzenlendi.

Toplantıya, Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Başkan vekili Ramazan Kal, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, turizmciler, şoförler, su sporları temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Toplantı öncesi konuşan belediye Başkanı Necati Topaloğlu, toplantının yapılma amacının Kemer’i daha ileriye taşımak için alınacak önlemleri her birlikte belirlemek olduğunu söyledi.

Kemer’in içinde bulunduğu durumdan herkesin tedirgin olduğuna değinen Başkan Topaloğlu, “Toplantıda sadece Kemer’i konuşuyoruz. Burada Kemer için alınan kararları meclisten geçirip uygulamaya koyacağız. Taksici, eğlence sektörü temsilcileri, esnaf, turizmci mutsuz. Demek ki burada bir sorun var. Bu sorunu çözmek için hepimizin taşın altına elimizi koymamız gerekiyor.” dedi.

ÖZELEŞTİRİ YAPMADIKÇA HİÇBİR YERE VARAMAYIZ

Başkan Topaloğlu, Kemer’i eski günlerine döndürmek için ellerinden geleni yapmak için birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmek gerektiğine vurgu yaparak, “Özeleştiri yapmazsak hiçbir yere varamayız. Herkes birbirini suçluyor. Biz neden markalaşamıyoruz? Hatalarımızı masaya yatıracağız ve çözümleri konusunda hep birlikte karar alacağız. Kemer’i mutlaka yukarılara doğru taşıyacağız.” diye konuştu.

Toplantıda, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kendi meslek alanları ve turizmle ilgili genel sorunları dile getirdi.

Sorunların detaylarıyla masaya yatırıldığı toplantıda, sorunları tek tek not alan Başkan Topaloğlu ve Başkan Vekili Ramazan Kal, sorunların çözümleri konusunda ne gerekiyorsa yapılacağını kaydetti.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Batı Antalya Sorumlusu Rıza Perçin, Kemer’de fiyat politikalarının belirlenmesi ve her alanda eğitimlerin verilmesi gerektiğini belirtti.

KEMER’İN TURİZMLE İLGİLİ YASASI OLMASI GEREKİYOR

Kemer Turizmci ve İşadamları Derneği (KEMİAD) Başkanı Rıza Sönmez, Kemer’de turizmle ilgili bir yasanın olması gerektiğinin altını çizerek, “Kemer’deki oteller 5 yıldızlı ama otellerin dışında büyük sıkıntılar var. Turizmle ilgili denetim ve cezai yaptırımlar yok. Hanutçuluk büyük sıkıntı teşkil ediyor. Kemer’de kış turizmi için hiçbir şey yok. Kemer’in tüm sorunlarını ve çözümlerini kapsayacak bir turizm yasası olması gerekiyor.” ifadelerine yer verdi.

Kemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bolat Ünsal ve Kemer Esnafları ve turizmciler Derneği (KESDER) Başkanı Abdullah Çilengir de esnafın sorunlarını genel hatlarıyla dile getirerek çözüm önerilerini sundu.

Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkanı Şener Gürler ise turizmi 12 aya yayabilmek için yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Gürler, “Kıyı erozyonunu önlememiz lazım. Kıyılarımızda 12-13 metre çekilme var. Otellerin cam atıkları geç toplanıyor. Turizmi 12 aya yayabilmek için uzun vadeli planların yapılması gerekiyor.” diye konuştu.

KEMER TEK ÇATI ALTINDA İLK DEFA BİR ARAYA GELDİ

Kemer Sanayi Sitesi Başkanı Mehmet Akın, Kemer’de tüm sivil toplum örgütlerinin tek çatı altında ilk defa toplandığının altını çizerek Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’na teşekkür etti. Akın, kimsenin bu birlikteliği siyasi bir olgu içerisinde göstermemesi gerektiğini ve buradaki birlikteliğin tek amacının Kemer olduğunu söyledi.

Olympos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü de Kemer’e Çinli ve Güney Koreli turistlerin geldiğini ancak ilçe merkezine uğramadığına dikkat çekti. Gümrükçü, “Teleferiğe 12 ay boyunca Güney Koreli misafirlerimiz geliyor. Çinli misafirler de geliyor. Ama buraya gelirken Kemer merkeze uğramıyor. Bence ilçe merkezinde en azından bir müzenin olması Çinli turistleri merkeze çeker. Kültür turizmi çok önemli. Sorunları bilimsel olarak ortaya koyup sonra çözümleme yapmamız lazım. Kemer’in reklama ihtiyacı var. Gerekirse bir ajansla konuşulup profesyonel reklam çalışmaları yapılması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Toplantıya katılan meclis üyeleri de daha sonra sorunlar ile ilgili çözüm önerilerini sunarak kısa değerlendirmelerde bulundu.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

İYİ Parti Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi adayı Kadriye Aslı Göncü'ye sevgi seli
Yerel Yönetim

İYİ Parti Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi adayı Kadriye Aslı Göncü'ye sevgi seli

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde İYİ Parti'nin Belediye Meclis Üyesi adayı Kadriye Aslı Göncü, seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Silahlı Çatışma Adliyede Bitti!
3. Sayfa

Silahlı Çatışma Adliyede Bitti!

Antalya’da bir kafenin iki ortağı arasındaki 2 milyon 750 bin TL’lik alacak verecek meselesinde çıkan anlaşmazlıkta çıkan, silah, bıçak sopalı kavganın tarafları toplam 25 kişi emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Antalya ve ilçelerine dikkat! İşte 29 Mart hava durumu
Bölgesel

Antalya ve ilçelerine dikkat! İşte 29 Mart hava durumu

Antalya, Akseki, Aksu, Alanya, Demre, Döşemealtı, Elmalı, Finike, Gazipaşa, Gündoğmuş, İbradi, Kaş, Kemer, Kepez, Konyaaltı, Korkuteli, Kumluca, Manavgat, Muratpaşa, Serik 29 Mart Cuma günü hava durumu nasıl olacak? Hava sıcaklıkları düşecek mi? İşte günlük 29 Mart hava durumu raporu

İzinsiz İşlem Yapan İşletmeye İdari İşlem!
3. Sayfa

İzinsiz İşlem Yapan İşletmeye İdari İşlem!

Antalya’da izinsiz ve yetkisiz tıbbi işlem yapılan işletmenin yabancı uyruklu sahibine adli ve idari işlem yapıldı.

Turist Akın edince, Esnaf Güller Açtı
Yaşam

Turist Akın edince, Esnaf Güller Açtı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde bulunan tatil bölgelerinden şehir merkezine akın eden turistler, Perşembe Pazarı esnafının yüzünü güldürdü.

Antalya'da hangi eczaneler nöbetçi İşte Antalya nöbetçi eczaneleri
Bölgesel

Antalya'da hangi eczaneler nöbetçi İşte Antalya nöbetçi eczaneleri

Antalya ve ilçeleri 28 Mart Perşembe günü için nöbetçi eczane listesi belli oldu. Nöbetçi eczaneleri buradan takip edebilirsiniz...