Antalya / Aksu

Antalya Kemer Üç gün sürecek Cumhuriyet Bayramı’na hazırlanıyor

Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’ncü yılında Kemer’de yapılacak olan kutlama programı ile ilgili toplantı yapıldı.

Antalya Kemer Üç gün sürecek Cumhuriyet Bayramı’na hazırlanıyor

Kemer Cumhuriyet Bayramı’na hazırlanıyor
Kutlamalar üç gün sürecek

Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’ncü yılında Kemer’de yapılacak olan kutlama programı ile ilgili toplantı yapıldı.
Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz’ın başkanlığından Kemer Uygulama Oteli’nde yapılan toplantıya, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Jandarma Komutanı Ömer Seyhan, Kemer Sahil Güvenlik Komutanı Soner Tuna, Kemer İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Toplantıda, Cumhuriyetin kuruluşunun 100’ncü yılında yapılacak olan çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Kaymakam Solmaz, kutlamalarda yapılacak olan etkinliklerle ilgili bilgi aldı.
Toplantıda konuşan Kaymakam Ahmet Solmaz, Türkiye Cumhuriyeti'nin yüzüncü yılını hep birlikte coşkuyla kutlayacaklarını söyledi.
Hayatın devam ettiği sürece Cumhuriyet’in 200’ncü veya 300’ncü yıllarının da olacağını ancak 100’ncü yılın her zaman insanların aklında farklı şekilde kalacağını belirterek, “Bizim de Kemer olarak 29 Ekim’de bazı aktivitelerimiz olacak. Türkiye'nin her tarafında yapılan aktiviteleri zaten yapacağız ama bunun dışında da buradaki paydaşların fikirleri doğrultusunda imkanları çerçevesinde Kemer’in adını duyurabileceğimiz farklı organizasyonları nasıl yapabiliriz diye konuşmalıyız. Çünkü Kemer hem ulusal hem de uluslararası bazda gerçekten dile getirilen güzel bir memleket. Bu konuda faaliyetler sürekli geliştirilerek devam ettiriliyor. 29 Ekim de bunun en güzel örneklerinden bir tanesi olsun. Bizim bir final gecemiz gibi olsun. Kurumsal bazda yapılacak planlanan faaliyetleri tek tek paylaşırsak, biz bunları akabinde Sayın Valimizin başkanlığında tekrar yapılabilecek bir toplantıda hem dile getireceğiz hem de Cumhurbaşkanlığımızın sistemine bunları faaliyet raporu olarak işleyeceğiz. Önümüzdeki zaman diliminde de Valimizin talimatıyla bir Cumhuriyet Bayramı kutlaması kitapçığı bastırılacak. Buradaki faaliyetlerden ilgi çekici olanlar o kitapçığa da yansıyacaktır. Biz tüm faaliyetlerin hepsine katılamayabiliriz ama dediğim gibi ilgi duyacak, ses getirecek faaliyetlerde hepimizin orada bulunması, el birliğiyle hareket ve bütünsel bir gösteri anlamında görüntü vermemiz anlamlı olacaktır” dedi.
29 Ekim Türk milleti için onur günüdür
Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ise toplantıda yaptığı konuşmasında, 29 Ekim’in önemine dikkat çekerek, “Yüzüncü yıl bizim için çok önemli. Türk milleti için bir onur, gurur günüdür. Bunu layığı ile kutlamak lazım. Kemer Belediyesi olarak kutlamaların her aşamasında görev almaya hazırız” dedi.
Belediye Başkanı Topaloğlu, Cumhuriyet’in 100’ncü yılını Kemer’de coşkuyla kutlayacaklarını belirterek, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına tüm vatandaşları davet ettiğini kaydetti.
100 kişilik Cumhuriyet Korosu
Öte yandan Kemer Belediyesi, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun talimatları ile 3 gün sürecek bir program hazırladı. Cumhuriyetin 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında Şef Furkan Üstündağ yönetiminde Kemer Belediyesi Halk Korosu, Şef Mustafa Mümtaz yönetiminde Nağmeler ve Türk Müziği Topluluğu, Şef Gönül Saykal yönetiminde Antalya Emekli Subaylar Türk Müziği Topluluğu’nun oluşturduğu 100 kişilik Cumhuriyet Korosu konser verecek.
Solistliğini Ezgi Gündüz’ün yapacağı Cumhuriyet Korosu, 27 Ekim Cuma günü Cumhuriyet Meydanı’nda saat 20.00’da sahne alacak.
100 kişilik Cumhuriyet Orkestrası
28 Ekim Cumartesi günü ise Kemer Belediyesi Gençlik Orkestrası ile Antalya Üstün Kent Orkestrasının oluşturduğu 100 kişilik orkestra sahne alacak. Orkestranın şefliğini Furkan Üstündağ, solistliğini ise sevilen sanatçı Bora Duran yapacak.
Fener alayı ve 100 kişilik Cumhuriyet Bandosu
29 Ekim Pazar günü ise Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu öncülüğünde Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’ncü yılına özel olarak kurulan 100 kişilik Cumhuriyet Bandosu, fener alayının önünde yer alacak. Bando ayrıca Haluk Levent’in sahnesi öncesi İstiklal Marşı’nı seslendirecek.
Haluk Levent konseri
Kutlamalar, Türk rock sanatçısı Haluk Levent konseriyle sona erecek. Sevilen sanatçı Haluk Levent, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’ncü yılını Kemer’de vatandaşlar ile birlikte kutlayacak.
(Kemer Belediyesi Basın Servisi)

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Ankara'da Cumhuriyetin 100’üncü yılı nedeniyle fidanlar toprakla buluştu
Etkinlik

Ankara'da Cumhuriyetin 100’üncü yılı nedeniyle fidanlar toprakla buluştu

Ankara’nın Evren ilçesinde, Cumhuriyetin 100’üncü yılı nedeniyle dikilen fidanlar toprakla buluşturuldu.

Kastamonu'da  “Cumhuriyete nefes” sloganıyla fidanlar dikildi
Etkinlik

Kastamonu'da “Cumhuriyete nefes” sloganıyla fidanlar dikildi

Kastamonu’nun İhsangazi ilçesinde “Cumhuriyete nefes” sloganıyla, sağanak yağışa aldırış edilmeden fidan dikilerek hatıra ormanı oluşturuldu.

Atatürk Üniversitesi'nde  Cumhuriyetin 100. yılına özel konferans
Bölgesel

Atatürk Üniversitesi'nde Cumhuriyetin 100. yılına özel konferans

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı münasebetiyle Atatürk Üniversitesinde gerçekleşen etkinlikler kapsamında Yüzüncü Yıl Konferansı düzenlendi.

İlk ve ortaokul öğrencileri İl Jandarma Komutanlığı’nda Cumhuriyet Bayramı için toplandı
Etkinlik

İlk ve ortaokul öğrencileri İl Jandarma Komutanlığı’nda Cumhuriyet Bayramı için toplandı

Eskişehir’de Cumhuriyet’in 100’üncü yılı etkinlikleri çerçevesinde İl Jandarma Komutanlığında ilk ve ortaokul öğrencileri ağırlandı.

Bucak OSB MTAL'in katkılarıyla Bucak'ta unutulmaz Cumhuriyet Bayramı
Bölgesel

Bucak OSB MTAL'in katkılarıyla Bucak'ta unutulmaz Cumhuriyet Bayramı

Bucak Organize Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Cumhuriyet'in 100. yılını müzikal tiyatro, fener alayı, halk oyunları ve resmi geçit töreni ile coşkuyla kutladı.

Akdeniz’in Cumhuriyet Bayramı kutlaması kültür sanat evinde devam etti
Yaşam

Akdeniz’in Cumhuriyet Bayramı kutlaması kültür sanat evinde devam etti

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesinin ‘Cumhuriyetin 100’üncü kuruluş yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ kutlama etkinlikleri, Çilek Mahallesi Kültür ve Sanat Evinde düzenlenen etkinliklerle devam etti. Devamı haberimizde...