"Bi Umut" filmi basın toplantısıyla tanıtıldı
Felçli bir Rus gence on yıl boyunca annelik yapan Gülsüm Kabadayı'nın sevgisini ve fedakarlığını konu alan "Bi Umut" filmi beyazperdeye taşındı.
Kimliği belirlenemeyen felçli bir Rus gence on yıl boyunca annelik yapan ve Rusya'da 4 yıl üst üste "Yılın Annesi" seçilen Gülsüm Kabadayı'nın sevgisini ve fedakarlığını konu alan gerçek hayat hikayesi beyazperdeye taşındı. Yönetmenliğini Gökhan Arı'nın üstlendiği "Bi Umut" filminin çekimleri tamamlandı. Düzenlenen basın toplantısıyla tanıtılan film 7 Kasım'da vizyona girecek.
"Film bir iyilik hareketini anlatıyor"
Filmin yapımcısı Mustafa Uslu, "'Bir Umut' filmi tıpkı 'Ayla' filmi gibi bir iyilik hareketini anlatan yüzde yüz bize ait, Türk milletinin, Türk annesinin vicdanını anlatan muhteşem bir insanlık hikayesi. Antalya'da yaşayan Gülsüm Kabadayı'nın geçirdiği kaza sonucu felç olan bir Rus çocuğuna 10 yıl annelik yapmasını ve 4 yıl üst üste Rusya'da kutsal anne seçilmesini anlatan muhteşem bir iyilik hareketi filmi. Ben bu filmin gücüne şöyle inanıyorum, çocukların aç yatağa girdiği, 2 kilo un alabilmek için sokaklara döküldüğü şu günlerde 'Bir Umut' gibi iyilik hareketi filmlerini ve iyilik rüzgarlarını başlatıp dünyayı dalga dalga sarmasını isterim. Film 7 Kasım'da vizyona gerecek" diye konuştu.
"Bu film gerçekten dünyaya bir umut"
Filmde Gülsüm Anne rolünü oynayan Hülya Duyar, "Bu film gerçekten dünyaya bir umut. Hepimiz şu dönemler mutsuzluğa çok yatkın olduğumuz, iyiliğe inanmadığımız süreçteyiz. Gülsüm annenin işten gelen bir sevgi ile bir çocuğa bakması çok kıymetli bir şey. Film müthiş bir ekip çalışması ile hazırlandı. Bu film herkese bir umut olsun. O yüzden filmin çok izlenmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.
"Bu filmin herkesin kalbine dokunacağına inanıyorum"
Projenin içinde olduğu için mutlu olduğunu söyleyen oyuncu Arzum Onan, "Sınırları aşmış bu hikaye Gülsüm annenin sadece bir fedakarlık hikayesi değil, sevgi, merhamet, vicdan ve iyiliğin aslında neleri başarabileceğinin de hikayesi. İçinde olduğum için son derece mutluyum. Bu filmin herkesin kalbine dokunacağına inanıyorum. Bu hikayenin bilinmesini sağlayan başta Mustafa Bey, yönetmenimiz Gökhan Bey, tüm oyuncu arkadaşlarım ve emeği geçen herkese buradan da teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)