YELTEN DE TARHANA ŞENLİĞİ COŞKUSU KAZANLAR DOLUSU TARHANA İKRAM EDİLDİ
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Korkuteli’nin Yelten Mahallesi’nde bu yıl 5’incisi gerçekleştirilen Tarhana Şenliği’ne katıldı. Başkan Muhittin Böcek, geleneksel kültürlerin yaşatılmasına büyük önem verdiklerini belirterek, Yeltenli vatandaşların coşkusuna ortak oldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle bu yıl 5’incisi gerçekleştirilen Korkuteli Yelten Tarhana Şenliği’ne Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Cavit Arı, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
SAĞLIK OCAĞI İHTİYACINA GEREKEN DESTEK VERİLECEK
Korkuteli Yelten Mahallesinde düzenlenen Tarhana Şenliği saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Şenlikte konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, pandemi ve orman yangınları nedeniyle son yıllarda yapılamayan Tarhana Şenliği’nin yeniden yapıldığını hatırlatarak, bölgenin geleneklerinin yeni nesillere aktarılmasına aracılık etkinliklerin önemine değindi. Başkan Muhittin Böcek, 911 mahalle muhtarının talep ve istekleriyle Antalya’ya yapılması gereken bütün hizmetleri yapmaya çalıştıklarını belirterek, Yelten Mahallesi’nin en önemli ihtiyacı olan Sağlık Ocağı konusunda da Büyükşehir Belediyesi olarak gereken bütün desteği vereceklerini kaydetti.
BAŞKAN BÖCEK DA OYUN HAVASINA EŞLİK ETTİ
Yelten Tarhana Şenliği’nde kazanlar dolusu tarhana çorbası şenliğe katılan vatandaşlara ikram edildi. Şenliklerde Yelten Mahallesi’nin köy seyirlik oyunu ‘Arap ve Efe’ izleyenlerin büyük beğenisini topladı. Yeltenli vatandaşlar ‘Arap ve Efe’ oyunu ile eski köy düğünlerini hatırlayarak nostalji yaşadı. Tarhana Şenliği kapsamında ise Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Süralsan Konservatuvarı sanatçıları Ebru Özdemir, Merve Kalay ile Halk Müziği Sanatçısı Egemen Balhan sahne aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de konseri izleyerek, vatandaşların şenlik coşkusuna ortak oldu. Başkan Muhittin Böcek, Korkutelili vatandaşlarla birlikte sahnede oyun havası oynadı. Korkuteli Yelten 5’inci Tarhana Şenliği’ne katılanlar Antalya’nın sıcak yaz günlerinde yaylada keyifli bir akşam yaşadı. Adem Durmaz
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)