Antalya / Korkuteli

Antalya Korkuteli Yelten'deki Tarhana Şenliğinde Kazanlar Dolusu Tarhana İkram edildi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Korkuteli’nin Yelten Mahallesi’nde bu yıl 5’incisi gerçekleştirilen Tarhana Şenliği’ne katıldı.

Antalya Korkuteli Yelten'deki  Tarhana  Şenliğinde  Kazanlar Dolusu Tarhana İkram edildi

YELTEN DE TARHANA ŞENLİĞİ COŞKUSU  KAZANLAR DOLUSU TARHANA İKRAM EDİLDİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek,  Antalya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Korkuteli’nin Yelten Mahallesi’nde bu yıl 5’incisi gerçekleştirilen Tarhana Şenliği’ne katıldı. Başkan Muhittin Böcek, geleneksel kültürlerin yaşatılmasına büyük önem verdiklerini belirterek, Yeltenli vatandaşların coşkusuna ortak oldu.  Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle bu yıl 5’incisi gerçekleştirilen Korkuteli Yelten Tarhana Şenliği’ne Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Cavit Arı, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

SAĞLIK OCAĞI İHTİYACINA GEREKEN DESTEK VERİLECEK

Korkuteli Yelten Mahallesinde düzenlenen Tarhana Şenliği saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Şenlikte konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, pandemi ve orman yangınları nedeniyle son yıllarda yapılamayan Tarhana Şenliği’nin yeniden yapıldığını hatırlatarak, bölgenin geleneklerinin yeni nesillere aktarılmasına aracılık etkinliklerin önemine değindi. Başkan Muhittin Böcek, 911 mahalle muhtarının talep ve istekleriyle Antalya’ya yapılması gereken bütün hizmetleri yapmaya çalıştıklarını belirterek, Yelten Mahallesi’nin en önemli ihtiyacı olan Sağlık Ocağı konusunda da Büyükşehir Belediyesi olarak gereken bütün desteği vereceklerini kaydetti.

  BAŞKAN BÖCEK DA OYUN HAVASINA EŞLİK ETTİ

Yelten Tarhana Şenliği’nde kazanlar dolusu tarhana çorbası şenliğe katılan vatandaşlara ikram edildi. Şenliklerde Yelten Mahallesi’nin köy seyirlik oyunu ‘Arap ve Efe’ izleyenlerin büyük beğenisini topladı. Yeltenli vatandaşlar ‘Arap ve Efe’ oyunu ile eski köy düğünlerini hatırlayarak nostalji yaşadı. Tarhana Şenliği kapsamında ise Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Süralsan Konservatuvarı sanatçıları Ebru Özdemir, Merve Kalay ile Halk Müziği Sanatçısı Egemen Balhan sahne aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de konseri izleyerek, vatandaşların şenlik coşkusuna ortak oldu. Başkan Muhittin Böcek, Korkutelili vatandaşlarla birlikte sahnede oyun havası oynadı. Korkuteli Yelten 5’inci Tarhana Şenliği’ne katılanlar Antalya’nın sıcak yaz günlerinde yaylada keyifli bir akşam yaşadı.  Adem Durmaz

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya elektrik kesintisi! 28 Nisan Antalya elektrik kesintisi yaşanacak yerler
Bölgesel

Antalya elektrik kesintisi! 28 Nisan Antalya elektrik kesintisi yaşanacak yerler

Antalya'da 28 Nisan 2024 Pazar günü elektrik kesintisi var mı? Antalya'da yarın elektrikler kesilecek mi? Antalya'da yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..

Antalya ve ilçelerine dikkat! İşte 27 Nisan hava durumu
Bölgesel

Antalya ve ilçelerine dikkat! İşte 27 Nisan hava durumu

Antalya, Akseki, Aksu, Alanya, Demre, Döşemealtı, Elmalı, Finike, Gazipaşa, Gündoğmuş, İbradi, Kaş, Kemer, Kepez, Konyaaltı, Korkuteli, Kumluca, Manavgat, Muratpaşa, Serik 27 Nisan Cumartesi günü hava durumu nasıl olacak? Hava sıcaklıkları düşecek mi? İşte günlük 27 Nisan hava durumu raporu

Serada Kahve Üretti sizde üretebilirsiniz
Bölgesel

Serada Kahve Üretti sizde üretebilirsiniz

Antalya Gazipaşa'da bölgeye örnek olacak üretimler gerçekleştiren Yaşar Dağtekin'in kahve üretiminin de bölgeye örnek teşkil ederek, gerisinin gelmesi bekleniyor

Antalya Kepez Belediye Başkan vekili Prof.Dr. Refik Emre Altekin seçildi
Yerel Yönetim

Antalya Kepez Belediye Başkan vekili Prof.Dr. Refik Emre Altekin seçildi

KEPEZ'DE VEKİL PROF.DR.ALTEKİN Kepez Belediye Meclisi, görevine dönünceye kadar Başkan Mesut Kocagöz’ün yerine Prof.Dr. Refik Emre Altekin’i, başkan vekili seçti.

Korkutelili Başpehlivanlar Yuvaya Döndü
Bölgesel

Korkutelili Başpehlivanlar Yuvaya Döndü

Korkutelili Başpehlivanlar Okan Acar ve Ali İhsan Batmaz yuvaya döndü. Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran Pazar günü yapılacak Kumluca Güreşlerinde her iki başpehlivanın da Korkuteli Belediyesi adına güreşeceklerini ifade etti.

Antalya Kemer'de Kariyer Ve Tadım Şenliğinde Başkan Topaloğlu Damgası
Bölgesel

Antalya Kemer'de Kariyer Ve Tadım Şenliğinde Başkan Topaloğlu Damgası

Akdeniz Üniversitesi Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksek Okulu tarafından 'Kariyer günleri ve tadım şenliği' düzenlendi. Başkan Topaloğlu, 'Kariyer günleri ve tadım şenliği' etkinliğinde mangalın başına geçerek öğrencilere kendi elleriyle köfte pişirdi.