Antalya

Antalya Netflix İle İş Birliği Yapacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında bu yıl Netflix Türkiye iş birliği ile gerçekleştirecek.

Antalya Netflix İle İş Birliği Yapacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenecek 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında bu yıl 2-6 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Antalya Film Forum Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformu, Netflix Türkiye iş birliği ile gerçekleşecek. 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek yaptığı yazılı açıklamada, iki yıl önce başlatılan ve Türkiye’den başvuracak projelere alan açma amacındaki Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformu’nun ana ödülünün bu yıl

Türkiye’de ilk kez Antalya Altın Portakal Film Festivali ile iş birliği yapan Netflix Türkiye tarafından verileceğini ve başvuruların bugünden itibaren festivalin web sitesi üzerinden başlayacağını belirtti.

Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformu, büyümekte olan uluslararası dizi sektörüne yeni isimler kazandırmak, projelere ulusal ve uluslararası destek sağlayarak özgün ve yaratıcı içerik geliştirmeye katkıda bulunmak amacıyla ilk kez iki yıl önce düzenlenmeye başladı. Bu yıl Platform’un ana ödülü Netflix Türkiye tarafından verilecek. Ana ödül, Netflix’in dizi ve film endüstrisindeki yetenek havuzunu genişletmek ve geliştirmeye yönelik yürüttüğü Grow Creative desteğiyle verilecek 100 bin TL tutarındaki nakdi desteği ve Netflix Türkiye Dizi Projesi Geliştirme Atölyesi’ne katılımı içeriyor. Netflix Grow Creative Proje Geliştirme Desteği ve Netflix Türkiye Dizi Projesi Geliştirme Atölyesi’ne katılım ödülüne hak kazanan projenin ilk değerlendirme hakkı da Netflix Türkiye’ye ait olacak.

Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformu başvuruları başladı! 

Bugün itibarıyla festivalin web sitesi üzerinden yapılabilecek Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformu başvuruları arasından seçilecek 5 özgün proje ile dijital platformlar için proje geliştiren yaratıcılar ve yapımcılar desteklenecek, uluslararası ve ulusal endüstri profesyonellerine sunulacak. 

 Başvurular ve platforma katılmaya hak kazanan projeler, kendi alanlarında uzman, yabancı ve yerli yönetmen, yapımcı, senarist, dağıtımcı, film fonu yöneticisi, televizyon kanalı yöneticisi ve satış şirketi temsilcisi gibi sektör profesyonellerinden oluşan platform jürisi tarafından değerlendirilecek. Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformu için Netflix Türkiye tarafından verilecek ana ödül dışındaki diğer sponsor ödülleri önümüzdeki günlerde açıklanacak. 

 Antalya Film Forum bu yıl 2-4 Ekim 2022 tarihleri arasında Antalya’da, 4-6 Ekim 2022 tarihlerinde ise çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.

 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ev sahipliğinde düzenlenen 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin idari direktörlüğünü Cansel Tuncer, yönetmenliğini Ahmet Boyacıoğlu üstlenirken, sanat yönetmenliğini Başak Emre, Antalya Film Forum direktörlüğünü Armağan Lale ve Pınar Evrenosoğlu yürütüyor.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Netflix'in Yeni Dizisi Kulüp: Gerçek Bir Hikaye mi?
Yaşam

Netflix'in Yeni Dizisi Kulüp: Gerçek Bir Hikaye mi?

Netflix'in yeni dizisi Kulüp, gerçek bir aile hikayesine dayanıyor. Dizide, 1940'lı yıllardan 1950'lere kadar geçen dönemde Türkiye'nin siyasi, sosyal ve ekonomik değişimleri, ailenin gözünden anlatılıyor.

Sinama Genel Müdürü Güven verileri açıkladı
Yaşam

Sinama Genel Müdürü Güven verileri açıkladı

Dizilerin idari ve uygulayıcı yapımcıları ile bir araya gelen Sinema Genel Müdürü Birol Güven, Türk dizilerinin 180 ülkede 1 milyara yakın izleyicisi olduğunu söyledi.

Bahçeli'den Anayasa Mahkemesi ve "Dilber" İsimli Diziye Eleştiri
Yaşam

Bahçeli'den Anayasa Mahkemesi ve "Dilber" İsimli Diziye Eleştiri

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi'ni milli güvenlik sorunu olarak nitelendirerek eleştirdi. Ayrıca, "İnci Taneleri" dizisindeki "Dilber" karakterini de komplo olarak değerlendirdi. Yazara göre, Bahçeli'nin bu eleştirileri, AKP'nin Anayasa Mahkemesi'nin yetkilerini kısıtlama hazırlıklarıyla uyumlu.

Satrancın Yıldızları etkinliği düzenlendi
Etkinlik

Satrancın Yıldızları etkinliği düzenlendi

Türkiye Satranç Federasyonu ve Türkiye İş Bankası’nın yol arkadaşlığının 18. yıldönümünde dünya çapında başarılara imza atan satranç sporcuları bir araya geldi

Kurtlar Vadisinin tanınan oyuncusundan acı haber
Yaşam

Kurtlar Vadisinin tanınan oyuncusundan acı haber

Kurtlar Vadisi başta olmak üzere önemli yapımlarla tanınan Can Gürzap hayatını kaybetti. Peki Can Gürzap kimdir? İşte Can Gürzap'ın biyografisi....

Oyuncu Ulaş Ünal yine yeni yeniden tutuklandı
3. Sayfa

Oyuncu Ulaş Ünal yine yeni yeniden tutuklandı

Adana’da çekilen Sıfır Bir dizisiyle adını duyuran Kıyma dizisinde de rol alan oyuncu Ulaş Ünal bu seferde uyuşturucu ticareti suçundan tutuklandı. Ünal’ın geçtiğimiz aylarda bir avukatın cüzdanını çaldığı içinde tutuklandığı ancak bir süre sonra serbest bırakıldığı ortaya çıktı.