Antalya

Antalya’nın İlk Sanal Sergisi Sanatseverler İle Buluşuyor

2020 GÜZ DÖNEMINDE OBJEKTIFINI ANTALYAYA ÇEVIREN ANTALYA KÜLTÜR SANATIN YENI SERGISI NISYÂN-KADIM ANTALYANIN GÜNCEL PORTRESI SANATSEVERLERLE SANAL DÜNYADA BULUŞUYOR.

Antalya’nın İlk Sanal Sergisi Sanatseverler İle Buluşuyor

Çalışmalarını kent ve çevre odağında sürdüren şehir plancısı akademisyen sanatçı Murat Germenin objektifinden Antalyaya bakan ve bugün yaşadığımız kenti anlamaya çalışan sergi izleyicinin dikkatini kentin kadim zamanlardan bugüne taşınan emanetleri ile bugünden geleceğe aktarmakta olduğumuz ihanetlerimize çekmeyi amaçlıyor.

Yeşim Demirin küratöryel tasarımıyla AKSın iki katında düzenlenen sergi bir katta kentin her gün önünden geçtiğimiz halde kanıksadığımız emanet ya da ihanet olduğunu fark etmediğimiz yüzlerine mikro ölçekte bakarken diğer katta objektifini geniş açıya çeviriyor kenti farklı açılardan panoramik görüntülerle gözler önüne sererek emanet ve ihanetlerimizi makro ölçekte görmemizi sağlıyor. Bu bakışta şehrin son 20 yıldaki dönüşümü uydu fotoğraflarıyla sergi izleyicisinin dikkatine sunuluyor.

AKSın üçüncü sergi katı ise herkese açık bir forum alanı olarak düzenlendi. Pandemi nedeniyle kent konuşmaları kent atölyeleri ve benzeri etkinliklerin şimdilik çevrimiçi gerçekleşmesi planlanmış olsa da AKSın kapıları açmasının ardından bu salonun kente dair sözü olan projesi olan isyanı ya da teşekkürü olan bütün kişi ve kurumların seslerini duyuracağı bir serbest kürsüye dönüşmesi öngörülüyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesinin yanı sıra Şehir Plancıları Odası Mimarlar Odası İnşaat Mühendisleri Odası Çevre Mühendisleri Odası ve Peyzaj Mimarları Odası Antalya şubeleri ile Antalya Kent İzleme Platformunun yol göstericiliğinde hazırlanan sergiye Türkiyenin ambalaj sanayiinde önde gelen firmalarından ANKUTSAN malzeme desteği sağladı.

Görsel anlatım dilinin çağdaş Türk şiirinin önde gelen isimlerinden Ferruh Tunçun şiirlerinden alıntılarla zenginleştirildiği Nisyân-Kadim Antalyanın Güncel Portresi Antalyalıları romantik bir nostalji ve iç geçirmeye değil kentlerinde olan biteni görmeye ve bunda kendi paylarını sorumluluklarını düşünmeye davet ediyor.

1 Kasım 2020 tarihinden itibaren Antalya Kültür Sanat web sayfasıda www.antalyakultursanat.org.tr [http://www.antalyakultursanat.org.tr] erişime açılan sergiye https://www.sanaltur.tv/antalya-kultur-sanat/sergi-nisyan/ linkinden ulaşılabilir.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Düzce'de 4 kilometre yeni içme suyu hattı
Bölgesel

Düzce'de 4 kilometre yeni içme suyu hattı

Düzce Belediyesi şehrin alt yapı sistemlerinde yenileme çalışmalarında hız kesmiyor. İçme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon ile diğer altyapı hizmetlerini yürüten Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, 2024 yılı başından bu yana yapılan çalışmaların raporunu paylaştı.

Süleyman Han Camii yeniden ibadete açıldı
Bölgesel

Süleyman Han Camii yeniden ibadete açıldı

2 bin 700 yıllık görkemli Van Kalesi'nin zirvesindeki Osmanlı sembolü Süleyman Han Camii, restorasyon çalışmalarının ardından yeniden ibadete açıldı.

Muğla'da tohum ve koç dağıtım töreni gerçekleştirildi
Bölgesel

Muğla'da tohum ve koç dağıtım töreni gerçekleştirildi

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Kadın Dayanışmasıyla Koyun Yetiştiriciliği Projesi Damızlık Koç Dağıtımı Programı ile Yerfıstığı Üretiminin Arttırılması “ projesi çerçevesinde tohum ve koç dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Niğde'de Helva Şenliği  gerçekleşti
Etkinlik

Niğde'de Helva Şenliği gerçekleşti

Niğde merkeze bağlı Yeşilburç köyünde yüzyılı aşkın süredir devam eden Helva Şenliği, bu yıl da coşkuyla gerçekleştirildi.

Arabasını kurtarmaya çalışırken kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti
Bölgesel

Arabasını kurtarmaya çalışırken kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bir vatandaş yanan arabasına müdahale ederken kalp krizi geçirdi.

Fideler üreticiye ulaştı
Bölgesel

Fideler üreticiye ulaştı

Bodrum Belediyesi tarafından Atalık yerli tohumlardan üretilen fideler üreticilere hibe edildi. Atalık tohumlardan üretilen fidelerle 1,5 milyonluk tasarruf yapıldı.