Antalya / Döşemealtı

Antalya osb, bilim, sanayi ve teknoloji kampüsüne dönüşecek

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde, fabrikalar, bitişiğindeki Antalya Bilim Üniversitesi, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan devralınan Mesleki ve Teknik Lise ile OSB'de kurulacak Teknopark sayesinde, bölge bilim, sanayi ve teknoloji kampüsüne dönüşecek.

Antalya osb, bilim, sanayi ve teknoloji kampüsüne dönüşecek

Kampüsün en önemli unsurları olan Teknik Kolej ve Teknopark’ın inşa çalışmalarına başlandı. Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, şantiyeleri ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Antalya OSB'nin Milli Eğitim Bakanlığı'ndan geçen yıl devraldığı OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kapalı ve açık spor salonları büyük ölçüde tamamlandı. Okul binalarının inşası için 3 Ekim'de ihaleye çıkılacak. Pandemi dolayısıyla yaşanan sorunlar nedeniyle kolej statüsünde planlanan lise, önümüzdeki eğitim- öğretim yılında hizmete girecek.


BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ KAMPÜSÜ

Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, meslek lisesinin de içinde olduğu OSB, Antalya Bilim Üniversitesi ve Teknopark projeleriyle planlanan bilim ve teknoloji kampüsü hakkında bilgi verdi. Buradaki hedeflerinin bir kampüs olduğunu belirten Bahar, “İhalesine çıktığımız teknoparkımız geliyor. Hemen yanımızda Antalya Bilim Üniversitesi var. 3 Ekim'de meslek lisesi ihalesini de yaparak burayı meslek lisesinden teknoparkına, üniversitesi ve sanayisine bir sanayi ve bilim- üniversite- meslek lisesi işbirliği kavramında bir kampüse çevirme hedefindeyiz" dedi.


İHALESİ 3 EKİM'DE

MEB'in liseyi devretmesinden dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen Ali Bahar, “Öğrencilerimizi Türkiye'ye kazandıracağımız, istihdama dokunuşta bulunacağımız için çok mutluyuz. Meslek lisemizde açık saha tamamlandı, kapalı spor salonu da birkaç ay içinde bitecek. Meslek lisemizi aslında bu eylül ayında açacaktık fakat pandemi hem taşınmasını hem de öğrenci kabul ve eğitim sürecini problemli hale getirdi. Dolayısıyla bir sonraki eylül ayına hazırlanıyoruz. 3 Ekim'de ihalesini yapacağız" diye konuştu.
MUTLU ÖĞRENCİLER
Öncelikle liseye ait tüm binaların yenileneceğini anlatan Bahar, “Biz burada mutlu öğrenciler hayal ediyoruz. En az bir dil bilerek mezun etmek istiyoruz. İlk iki yıl öğrenim, ikinci iki yılda fabrikalar, teknopark ve üniversitemizin içinde bu öğrencilerimizi hem bilim hem de sanayiye kazandırma hedefindeyiz. Burada çocuklarımızın disiplinini beden eğitimiyle, öğrenimlerini de buraya getirdiğimiz tüm öğretmenleri de güncel eğitmek suretiyle ve bilimin şu an kullandığı en son teknolojilerin olduğu bir okul için çalışıyoruz" dedi.


YEŞİL YOL

Sadece meslek lisesi, sadece teknopark, sadece üniversite işbirliğinden bahsetmediklerini dile getiren Bahar, “Kuracağımız yeşil yol ve alacağımız yeşil araçlarla meslek lisesinde okuyan bir öğrencimizin teknoparka, üniversitedeki kişinin teknoparka, teknoparktaki kişinin meslek lisesine gelmesini ve bu bilim faunasının tamamının sanayiyle işbirliği kurarak özlediğimiz üniversite-sanayi, meslek lisesi sanayi, bilim-sanayi işbirliklerinin tamamen bir kampüs havasında yaşanmasını arzu ediyoruz" diye konuştu.


TEKNOPARK 1.5 YIL SONRA

Teknopark ihalesinin ardından 1- 1.5 yıl içinde tamamlamayı hedeflediklerini söyleyen Ali Bahar, “Meslek lisesi gelecek yıl mayıs ayında tamamlanmış olacak. Zaten Bilim Üniversitemiz hızla koşturuyor. Sanayicimize hedeflediğimiz pası vermiş olacağız. Birçok bölüm olacak. Makine, yeni teknolojiler, elektrik elektronik bölümlerimiz var. Tasarım, endüstriyel tasarım sadece el işçiliği anlamında değil, düşünsel anlamda da birçok bölümümüz mevcut" dedi.


ÜNİVERSİTEYLE ARADAKİ DUVAR YIKILACAK

Antalya Bilim Üniversite Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ile görüştüklerini, Teknopark yönetiminde de birlikte çalıştıklarını dile getiren Bahar, “İsmail hocamız çok değerli ve kendisinden inanılmaz faydalanıyoruz. Lisedeki bölümleri üniversite ile senkronize biçimde yapacağız. Şu anda üniversiteyle aramızda fiziken bir duvar var, fakat biz o duvarı teknoparkmızın temelini atarken yıkacağız. Temel atma törenimiz duvarı yıkma şeklinde gerçekleşecek. Ama sadece fiziki anlamda duvarları yıkmayacağız, beynimizdeki duvarları da yıkarak, üniversite, sanayi, meslek lisesi bilim sanayi işbirliğini Antalya'da ortaya koymak istiyoruz" diye konuştu.

DHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bucak'ta personel aranıyor! İşte sosyal haklar
Eleman İlanı

Bucak'ta personel aranıyor! İşte sosyal haklar

Antalya Organize Sanayi Bölgesinde hizmet vermekte olan Ankutsan, Bucak'tan personel alımı yapıyor.

Antalya TSO ve AOSB Başkanı Ali Bahar'ın acı günü! Babası İbrahim Bahar Hayatını kaybetti
Yaşam

Antalya TSO ve AOSB Başkanı Ali Bahar'ın acı günü! Babası İbrahim Bahar Hayatını kaybetti

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı ve Antalya Organize Sanayi Odası Başkanı Ali Bahar ve iş insanı Berkay Bahar'ın babası İbrahim Bahar vefat etti.

Bucak OSB MTAL, kardeş okulu ağırladı
Bölgesel

Bucak OSB MTAL, kardeş okulu ağırladı

Bucak Organize Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kardeş Okul Projesi kapsamı Özel Antalya Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji'ni ağırladı. İşte detaylar...

Uganda'ya ticaret köprüsü
İş Dünyası

Uganda'ya ticaret köprüsü

Antalya OSB Yönetimi, 10 bölge firmasının üst düzey yetkilileri ile Uganda Kampala’ya ticaret heyeti programı düzenledi. İşte detaylar...

Bucak'ta iş arayanlar dikkat! Çok sayıda personel alımı yapılacak
Eleman İlanı

Bucak'ta iş arayanlar dikkat! Çok sayıda personel alımı yapılacak

Antalya Organize Sanayi Bölgesinde hizmet vermekte olan Yörükoğlu Süt A.Ş. bay bayan personel alımı yapacak. İşte detaylar...

Ekici Peynir 100 kişiyi işe alacak!
Eleman İlanı

Ekici Peynir 100 kişiyi işe alacak!

Antalya Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Ekici Peynir, 100 kişiye istihdam sağlayacak. İşte detaylar...