Antalya

Antalya sahilleri bayram yoğunluğu ile coştu

Antalya'da Kurban Bayramı'nın ikinci gününde yerli ve yabancı turistlerin sahilleri doldurmasıyla yoğunluk ikiye katlandı. Detaylar haberimizde...

Antalya sahilleri bayram yoğunluğu ile coştu

Antalya’da Kurban Bayramı’nın 2’nci gününde mevcut yabancı turistlerin yoğunluğuna ‘300 bin kişilik’ yerli tatilciler de eklenince sahillerdeki yoğunluk diğer günlere göre ikiye katlandı.

Turizmin başkenti Antalya’nın sahillerinde, Kurban Bayramı yoğunluğu yaşanıyor. Yaz nedeniyle turistlerin akınına uğrayan kentte, 9 günlük Kurban Bayram tatilinde beklenen 300 bin kişilik hareketlilik otellerde olduğu gibi sahillerde de etkisini gösterdi. İlk gün bayramlaşma, ziyaretler ve kurban kesimi nedeniyle yoğunluğun fazla yaşanmadığı Konyaaltı Sahili, bayramın ikinci gününde doldu. Oluşan yoğunluk diğer günlere göre ikiye katlandı. Sahile gelen tatilciler oturacak yer bulmakta zorlandı, şezlongların da tümünün dolu olduğu gözlendi. Bol bol güneşlenen tatilciler Akdeniz’in serin sularında kulaç atarken, bazıları da su sporlarında eğlenmeyi tercih etti. Sahilde gölge alan bulamayan bazı tatilciler ise kıyı kesimde ağaçların gölgelerinde dinlendi.

Havadan, karadan ve denizden denetimler gerçekleştiriliyor

Yoğunluktan dolayı da kıyı kesimde denetimler artırıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığına ait bir helikopter belirli aralıklarla havadan denetim gerçekleştirirken, oluşabilecek olumsuzluklara deniz polisi, yine sahil güvenlik ekipleri ve sahilde görevli cankurtaranlar da hazır bulunuyor. Sahile giriş kısımlarında ise asayiş ekipleri şüpheli kişilere yönelik kimlik kontrolü yapıyor.

“Dünyanın en güzel yeri Antalya”

Bayram tatilinin keyfini yaşayan tatilcilerden Tülay Çivi Arıcı, çocukluğunun geçtiği Antalya’yı çok özlediği için Ankara’dan geldiğini anlattı. Antalya’nın kendisi için çok özel bir yer olduğunu dile getiren Arıcı, “Bu kıyılarda büyümüştüm. Çocukluğumda kıyı bu kadar kalabalık değildi. Turizm kenti olduğu için bu yoğunluk normal. Şu an aşırı bir yoğunluk var. Antalya muhteşem bir yer. Atatürk’ümüzün söylediği gibi; ‘Dünyanın en güzel yeri Antalya.’ Antalya’yı sevmemek, özlememek mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Hava sıcaklığının 28, nem oranın ise yüzde 78 ölçüldüğü kentte Kurban Bayramı tatili boyunca yağış beklenmiyor.

Antalya sahilleri bayram yoğunluğu ile coştuAntalya sahilleri bayram yoğunluğu ile coştuAntalya sahilleri bayram yoğunluğu ile coştuAntalya sahilleri bayram yoğunluğu ile coştuAntalya sahilleri bayram yoğunluğu ile coştuAntalya sahilleri bayram yoğunluğu ile coştuAntalya sahilleri bayram yoğunluğu ile coştuAntalya sahilleri bayram yoğunluğu ile coştuAntalya sahilleri bayram yoğunluğu ile coştuAntalya sahilleri bayram yoğunluğu ile coştuAntalya sahilleri bayram yoğunluğu ile coştuAntalya sahilleri bayram yoğunluğu ile coştuAntalya sahilleri bayram yoğunluğu ile coştu

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

UNESCO ve Cittaslow kenti Safranbolu'da hafta sonu hareketli Geçiyor
Etkinlik

UNESCO ve Cittaslow kenti Safranbolu'da hafta sonu hareketli Geçiyor

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde ve Cittaslow kategorisinde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde hafta sonu hareketliliği devam ediyor.

 Sakinliği sevenler için Kızkalesi'nin en iyi seçenek olacak
Yaşam

Sakinliği sevenler için Kızkalesi'nin en iyi seçenek olacak

Son günlerde havanın ısınmasıyla birlikte deniz suyunun 23 derecelere ulaştığı Akdeniz'in incisi Mersin'in en gözde mekanlarından Kızkalesi'nde sakinliği sevenler tatilini geçirmeye başladı.

Manisalılar Resmi Tatilde Atatürk Kentpark'a Akın Etti
Bölgesel

Manisalılar Resmi Tatilde Atatürk Kentpark'a Akın Etti

Resmi tatil olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü fırsat bilen Manisalılar sıcak havanın da etkisiyle Yunusemre ilçesindeki Atatürk Kentpark'a akın etti.

Eskişehir turist ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor
Yaşam

Eskişehir turist ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor

Eskişehir’de bayram tatili döneminde artan turist ziyaretleri devam ediyor.

Bayram tatilinde 6 bin 530 kaza oldu
Bölgesel

Bayram tatilinde 6 bin 530 kaza oldu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6-14 Nisan tarihlerini kapsayan Ramazan Bayramı tatili sebebiyle yurt genelinde meydana gelen 6 bin 530 trafik kazasında 75 kişinin hayatını kaybettiğini, 10 bin 810 kişinin ise yaralandığını bildirdi.

Alacahöyük'te Bayram Ziyafeti: 9 Günde 3.381 Ziyaretçi!
Bölgesel

Alacahöyük'te Bayram Ziyafeti: 9 Günde 3.381 Ziyaretçi!

Çorum merkez'e 53 kilometre mesafede, Alaca ilçesine ise 10 kilometre uzaklıkta bulunan Alacahöyük Ören yeri 9 günlük bayram tatilinde 3 bin 381 kişi tarafından ziyaret edildi.