Antalya

Antalya Sahillerinde Denizde oluşan Renkli Görüntülerin nedeni belli oldu

Büyükşehir'den konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle: "Son günlerde, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüze deniz yüzeyinde gemi ve deniz araçlarından kaynaklı atıkların boşaltıldığına 

Antalya  Sahillerinde Denizde oluşan Renkli Görüntülerin nedeni belli oldu

KİRLİK DEĞİL, POLEN SARISI.
Büyükşehir'den konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:
***
"Son günlerde, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüze deniz yüzeyinde gemi ve deniz araçlarından kaynaklı atıkların boşaltıldığına dair gelen bildirimlere istinaden Deniz ve Kıyı Yönetimi Şube Müdürlüğümüz ekiplerince alınan deniz suyu numunelerinde yapılan analiz ve mikroskobik incelemeler neticesinde söz konusu maddelerin organik kökenli mevsimsel değişime dayalı polen tozu olduğu tespit edilmiştir.

Antalya kıyılarımızda, genellikle bu dönemlerde deniz yüzeyinde akıntıyla çizgisel bir hat olarak, yüzeysel sularda ise kümelenmiş şekilde görülen sarı renk tonlarındaki tabaka, mevsimsel değişimle birlikte doğal olarak rüzgarlarla taşınan bitki ve ağaç polenlerinden kaynaklanmaktadır.

Bahar aylarının gelmesi ve havaların ısınması ile birlikte bitki ve ağaçların üzerindeki polenlerin ve çiçek tozlarının, doğanın bir gereği olarak diğer bitkilere taşınması ve üremeleri gerekmektedir. Bu taşınım doğada rüzgarlarla gerçekleşmektedir. Polenlerin çapları ortalama olarak 100 mikron boyutunda olup, yapıları balmumu formunda olduğundan su yüzeyinde yüzmekte ve suya karışmamaktadırlar.

Araştırmalara göre, bir orta boy meyve ağacı ortalama 600 milyon ve bir çam kozalağının yılda 5 milyondan fazla, tek bir ağacın ise 10 milyardan fazla polen üretebildiği göz önüne alındığında kıyılarımızdaki bu görüntünün doğal olabileceği düşünülmektedir.

Denizlerimizin korunmasına yönelik çalışmalarımızı titizlikle devam ettireceğimizi siz değerli halkımızın ve kamuoyunun bilgisine sunarız..."

Antalya Büyükşehir Belediyesi

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ÜZÜLDÜM
  • 1
    BEĞENDİM
  • 1
    GÜLDÜM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

 Büyükşehir’e ait toplu ulaşım araçları 1 Mayıs’ta ücretsiz
Bölgesel

Büyükşehir’e ait toplu ulaşım araçları 1 Mayıs’ta ücretsiz

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait resmi plakalı belediye otobüsleri, Antray ve nostalji tramvayı 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda ücretsiz yolcu taşıyacak.

ASAT’tan Gazipaşa’da yoğun mesai
Yaşam

ASAT’tan Gazipaşa’da yoğun mesai

Antalya Büyükşehir Belediyesi Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (ASAT) Gazipaşa’da yapımına başladığı 10 bin metre kanalizasyon hattı yapım işinin yüzde 70’i tamamlandı.

Antalya'da ‘Sineksiz yaz’ için ekipler hem sahada hem eğitimde
Yaşam

Antalya'da ‘Sineksiz yaz’ için ekipler hem sahada hem eğitimde

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yıl boyu 1600 personelle haşere ve sinekle mücadele çalışmalarını aralıksız yürütürken, uygulamaların daha verimli olması için 19 ilçede vektörel mücadele eden personele yönelik eğitimler veriyor.

Antalya Büyükşehir’in Örgü Bebekleri dünya pazarında
Bölgesel

Antalya Büyükşehir’in Örgü Bebekleri dünya pazarında

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin örgü bebek atölyesinde eğitim alan kursiyerler katılım belgelerini aldı.

23 Nisan Futbol Turnuvası heyecan kattı
Spor

23 Nisan Futbol Turnuvası heyecan kattı

Antalya Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla futbol turnuvası düzenledi.

Antalya'da Karavan Park, tatilcilerin gözdesi oldu
Bölgesel

Antalya'da Karavan Park, tatilcilerin gözdesi oldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Konyaaltı’nda hizmete açtığı Karavan Park’ta havaların ısınmasıyla birlikte ziyaretçi yoğunluğu da arttı.