Antalya

Antalya’ya kış sporu buz pateninde ilk madalyayı Muratpaşa’dan çıkardı

Antalya’da, antrenmanlarını aynı zamanda kentte tek olan Muratpaşa Belediyesi buz pistinde yapan Selin Eren, Yetişkinler Artistik Buz Pateni Şampiyonası’nda üçüncü oldu. Devamı haberimizde..

Antalya’ya kış sporu buz pateninde ilk madalyayı Muratpaşa’dan çıkardı

Antalya’da, antrenmanlarını aynı zamanda kentte tek olan Muratpaşa Belediyesi buz pistinde yapan Selin Eren, Yetişkinler Artistik Buz Pateni Şampiyonası’nda üçüncü oldu. Eren, ‘yaz kenti’ Antalya’nın kış sporu buz pateninde madalyalı ilk sporcusu oldu.
Yaz aylarında hissedilen sıcaklığın 50 dereceleri bulduğu Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi’nin kentin aynı zamanda ilk ve tek olan doğal buz pisti, madalyalı bir sporcu çıkardı.
Selin Eren, 8 yaşında bir alışveriş merkezinde yapay bir pistte ilk kez buzun üzerine çıktı. Eren, buzun üzerinde olmanın büyüsüne ilk o zaman kapıldı ama Antalya’da tesis olmadığı için bu spora devam edemedi. Muratpaşa Belediyesi’nin kentin ilk ve tek doğal buz pistini açmasıyla Eren, çocukluk hayalini gerçekleştirmek için spora döndü. Eren, 2019’dan itibaren antrenörüyle, belediye tesisinde çalışmaya başladı fakat karşısına bu kez pandemi çıktı.
Spora ikinci kez ara veren Eren, pandemi sonrası uzun soluklu çalışmalarını ardından katıldığı ilk şampiyonada madalya elde etti. 25 yaşındaki Eren, eğlence amacıyla kurulan 450 metrekarelik pistte hazırlandığı ve haziran ayında Ankara’da yapılan Yetişkinler Artistik Buz Pateni Şampiyonası genç masterler kategorisinde üçüncü oldu.
Eren, pistte yeni madalyalar için çalışmalarını sürdürürken, Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Antalya temsilcisi ve eğitmen Tufan Kaya, Muratpaşa Belediyesi Dağyakası Buz Pisti'nin, Antalya için çok değerli olduğunu söyledi. Buz patenin düşünüldüğü kadar zor bir spor olmadığını belirten Kaya, “Öğrenim süresi, kişilerin psikomotor becerilerine göre değişiklik gösterebiliyor. Fakat süreç sonunda herkesin aynı noktada başarıya ulaşabiliyor” diye konuştu.
Muratpaşa Belediyesi Dağyakası Buz Pisti, Çaybaşı Mahallesi’nde, ‘açık hava çocuk oyun dünyası’ Teneffüs Park içinde yer alıyor. Aynı zamanda bir belediye işletmesi olan buz pistinde buz hokeyi, artistik buz pateni eğitimleri de veriliyor. Pisti aynı anda 60 kişi kullanabiliyor. 45 dakikalık kullanım ücretinin 100 TL olduğu piste abonelik sistemi de bulunuyor. İHA 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.