Antalya

Antalyalı karavan tutkunları fuarda bir araya geldi

İlk kez düzenlenen kamp ve karavan fuarında aydınlatma yaşam ünitelerinden, güneş enerjisi panellerine, uydu sistemlerinden ısıtma soğutma gereçlerine kadar kamp ve karavanın her türlü ihtiyacını karşılayacak ürünler sergileniyor.

Antalyalı karavan tutkunları fuarda bir araya geldi

Antalya’da ilk kez kamp ve karavan tutkunlarını bir araya getiren kamp ve karavan fuarı açıldı. İlk kez düzenlenen fuarda aydınlatma yaşam ünitelerinden, güneş enerjisi panellerine, uydu sistemlerinden ısıtma soğutma gereçlerine kadar kamp ve karavanın her türlü ihtiyacını karşılayacak ürünler sergileniyor.

Antalyalı karavan tutkunları fuarda bir araya geldi

Antalya Kamp Karavan Derneği Başkanı Kemal Atay, karavan fuarına 25 firmanın katıldığını belirterek, “Firmalar Antalya bölgemizdeki ve yakın çevrelerdeki firmalar. Bizim Antalya’da derneğe kayıtlı 110 tane üyemiz var. Onlarında katkıları ile her yıl düzenlemeyi planlıyoruz. Bu yıl ilkini düzenledik. Karavan tutkunları için Antalya’da bir ilki gerçekleştirdik ve ilk günden itibaren halktan büyük ilgi gördü. Fuarımız 3 gün sürecek. Fuar süresince karavan sektörü ile ilgili söyleşilerimiz olacak. Ayrıca fuarın son gününde bazı müzik grupları çeşitli konserler verecek. Burada amacımız karavan sektöründe karavan imalatçılığı ile karavana gönül veren sevdalıları bir araya getirmektir” dedi.

Antalyalı karavan tutkunları fuarda bir araya geldi

“Pandemi ile beraber karavan ve doğal yaşama ilgi arttı”

Pandemi ile beraber karavana ve doğal yaşama ilginin aşırı derecede arttığını söyleyen Atay, “Pandemi ile birlikte karavan ve doğal yaşama ilgi son derece arttı. Buna mukabil tabi ki biz karavancıların biraz sorunlarımız var. Bu sorunların başında karavanla ilgili konaklama, yerleşme, gezme sorunları. Bu aşağı yukarı bütün sahil kesimlerimizde bu sorunları yaşıyoruz. Mersin’den Çanakkale’ye kadar kıyı bölgelerimizde bu sorunları yaşıyoruz. Yerel yönetimlerde bu konuda biraz sıkıntılı. Buna acil değinilmesi gerekmektedir. Bu sorunlara Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu vasıtası ile bir katkı sağlayacağımızı umuyorum. Bu sorunlarla ilgili bazı belediyelerimiz lokal olarak çözümler üretmeye başladılar. Karavanlar için özel park yerlerini çözmeye çalışıyorlar. İnşallah ileriki günlerde bunları daha çok göreceğiz. Örnekler verecek olursak, Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya’da bazı yerlerde karavanlar için yerler hazırlıyorlar. Bunlar nispeten sorunları çözecek. Kendilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Antalyalı karavan tutkunları fuarda bir araya geldi

“Karavana 50 yaş üstü emekli kesim ilgi duyuyor”

Karavana genellikle 50 yaş üstü emekli kesimin ilgi duyduğunu dikkat çeken Atay, “Diğer insanlar çalışmak zorundalar. Çalışan insanlar ise karavanın işletme maliyetleri bakımından genellikle çekme karavanı tercih ediyorlar. Emekli kesimlerin bütçeleri kısıtlı olmasına rağmen motokaravan tercih ediyorlar. Fakat şu an piyasada arz ve talepten dolayı ücretler emeklilere göre çok yüksek. Yerel yönetimlerin bu bakımdan kamp yerlerinin fiyatlarını cazip tutmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Antalyalı karavan tutkunları fuarda bir araya geldi

Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Özdağ, kendilerinin gönül esası ile çalışan insanlar olduğunu söyledi. Federasyon olarak ilgili kurumlar ile çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini söyleyen Özdağ, “Biz Kalkınma Ajansı ile, Milli Parklar, Orman Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kalkınma Ajansı ile çalışmamızın sebebi bütün ülkede bir karavan rotası hazırlıyoruz. Çünkü, yabancı karavancı ülkemize geldiği zaman kapıdan girdiğinde nerede kalacağının adresi bilinmesi lazım. Rota çalışmaları yapıyoruz. Milli parklar mümkün olan yerlerinin karavan park projesi yapılmak üzere izinlerini aldılar. Karavan turizminde mutlaka ülkenin karavan kamp yerleri ve park yerleri olmalı ki bu karavan turizmi yapılsın. Çünkü her biri birer ev. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Antalyalı karavan tutkunları fuarda bir araya geldiAntalyalı karavan tutkunları fuarda bir araya geldiAntalyalı karavan tutkunları fuarda bir araya geldiAntalyalı karavan tutkunları fuarda bir araya geldiAntalyalı karavan tutkunları fuarda bir araya geldiAntalyalı karavan tutkunları fuarda bir araya geldiAntalyalı karavan tutkunları fuarda bir araya geldiAntalyalı karavan tutkunları fuarda bir araya geldiAntalyalı karavan tutkunları fuarda bir araya geldi

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 3
    BEĞENDİM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Shantigo, en yeni ürünü SG3'ü tanıttı
Yaşam

Shantigo, en yeni ürünü SG3'ü tanıttı

Doğaseverler ve seyahat tutkunları son yıllarda karavanlara olan ilgisini artırırken, Türkiye'nin karavan üreticisi Shantigo, en yeni ürünü SG3'ü tanıttı.

Ankara'da Kamp, Karavan ve Doğa Sporları Fuarı: Karavan Tutkunları Buluşuyor
Yaşam

Ankara'da Kamp, Karavan ve Doğa Sporları Fuarı: Karavan Tutkunları Buluşuyor

Ankara’da kamp, karavan ve doğa sporları ürünlerinin görücüye çıktığı Kamp Karavan ve Doğa Sporları Fuarı başladı.

Yunusemre Kamp ve Karavan Merkezinde sona günler kaldı
Bölgesel

Yunusemre Kamp ve Karavan Merkezinde sona günler kaldı

Yunusemre Belediyesi, Ortaköy Mesire Alanı’nın karşısındaki arazide inşasını sürdürdüğü Yunusemre Kamp ve Karavan Merkezi’nde sona yaklaşıyor.

Yeni aldığı karavan sonu oldu
3. Sayfa

Yeni aldığı karavan sonu oldu

Antalya’da karavana çevirdiği midibüsün alev alev yanması sonucu hayatını kaybeden kişinin kimliği belli oldu.

Karavan minibüste alev alev yanarak can verdi
3. Sayfa

Karavan minibüste alev alev yanarak can verdi

Antalya’da karavana çevrilen midibüs alev alev yandı, araçtaki bir kişi feci şekilde yanarak can verdi. Görgü tanıklarının ifadelerine göre midibüsteki kişinin en son alevleri söndürmeye çalıştığı belirtilirken, polisin araç içerisinde yaptığı incelemede de cesedin yanında yangın tüpünün olduğu öğrenildi.

Kitap karavan ile yollara düştüler
Etkinlik

Kitap karavan ile yollara düştüler

Eşi ile birlikte ömrünü kitaba ve okumaya adayan Hasan Aktaş, “Kitap Karavan” ile Anadolu’nun dört bir tarafını adım adım geziyor.