Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte brent petrol fiyatlarında dalgalanma sürerken, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor. Bu gece yarısından itibaren motorine 1 lira 34 kuruş indirim gelmesi beklenirken, fiyat düşüşüyle birlikte motorinin litre fiyatı 19 lira 57 kuruştan satılacak. Bu rakam illere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.
Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor.
17 Mart Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere motorine 1 lira 34 kuruş indirim gelmesi bekleniyor.
Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.
EPDK'nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.
Güncel akaryakıt fiyatları ile LPG, motorin ve benzin fiyatları araç sahiplerinin gündeminde yer alıyor. Brent petrol varil fiyatındaki son dakika gelişmeleri, akaryakıt indirimi ve zammı haberlerini beraberinde getiriyor.
Geçen hafta gelen zamların ardından bu kez de 23 Şubat'tan itibaren benzine 48 kuruş indirim gelmesi bekleniyor.
2 Şubat Perşembe gününden itibaren geçerli olmak üzere motorinde 1 lira 2 kuruşluk indirim bekleniyor.
Benzin ve motorin fiyatları, brent petrol fiyatlarındaki dalgalanma ile birlikte değişmeye devam ediyor. Bu gece yarısından itibaren benzin ve motorine indirim bekleniyor.
Benzine 3 günde gelen peş peşe indirimlerin gelmesi sonrasında litre bazında 2 lira 88 kuruşluk düşüş yaşandı.
8 Aralık Perşembe gününden itibaren geçerli olmak üzere; benzin grubunda 2,13 liralık, motorin grubunda ise 1,88 TL fiyat indirimi bekleniyor.