Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, tarım arazilerindeki ana yolların korunması amacıyla yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdiklerini duyurdu. Belediye, tarım arazilerinde ölçümler yaparak yeni yol düzenlemeleri yapmaktadır. Başkan Selimoğlu, yolları bozacak şekilde tarlasını süren veya genişleten vatandaşlara cezai işlem uygulanacağını belirtti.
Selimoğlu, "Belediye Başkanlığımızca tarım arazilerimizin içindeki ana yollarda ölçümler yapılarak yeni yol düzenlemesi yapılmaktadır. Yol yapımından sonra tarlasını sürerken yola giren, tarlasını genişleten vatandaşlarımıza, Belediye Meclisimizin aldığı karar gereği, yol bozma ve yapma bedeli olarak her parsel için 5.000,00 TL ve bozulan her metrekare için 250,00 TL cezai işlem uygulanacaktır," dedi.
Bu düzenlemenin amacı, tarım arazileri içindeki ana yolların korunması ve sürdürülebilir bir şekilde kullanılmasını sağlamaktır. Başkan Selimoğlu, vatandaşları bu konuda dikkatli olmaya ve kurallara uymaya davet etti. Yolların bozulması, hem tarım faaliyetlerini olumsuz etkilemekte hem de belediyeye ek maliyetler getirmektedir.
Belediye Başkanı Selimoğlu, tarım arazilerinde çalışan tüm vatandaşlardan, yeni yol düzenlemelerine uymalarını ve yolların bozulmaması için özen göstermelerini istedi. Bu kuralların ihlali durumunda uygulanacak cezaların, hem bireysel hem de toplumsal sorumluluğun bir gereği olarak titizlikle takip edileceğini vurguladı.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)