Bilecik'in Söğüt ilçesinde arı yetiştiriciliği yapan Teyfik Can isimli vatandaşa ait arı kovanlarına ayılar saldırdı.
Söğüt ilçesine bağlı Savcıbey Köyünde 25 yıldır arıcılık yaptığını ve geçimini arıcılıkla sağladığını belirten Teyfik Can, bir haftada 2 sefer arı kovanlarına ayıların saldırdığını söyledi. Can, şöyle konuştu:
"Geçimimi arıcılıkla sağlıyorum. Ayıların saldırıları sonucunda 20 kovanım telef oldu. Bunu yetkililerin duymasını isiyorum. Çok mağdur durumdayım. 20 kovan arım telef oldu.Yetkililer tarafından önlem alınmasını istiyorum." İHA
Kocaeli’de 729 arı yetiştiricisinin talebi üzerine 61 bin 885 arı kovanına şeker desteğ verilecek. Bu çerçevede, bir arı yetiştiricisinin maksimum 51 arılı kovanı 300 kilogram beyaz şekerle desteklenecek. 5 milyon 250 bin TL maliyeti olan projede toplamda 175 bin kilogram beyaz şekerin dağıtımı yapılacak.
Karabük’te yerleşim yerlerine yakın alana inen ayılar, farklı bölgelerde arı kovanlarını parçalayarak, içerisindeki balları yediler.
Kastamonu’nun Daday ilçesinde köy merkezine kadar inen ayı, arı kovanlarını parçaladı. Kovandaki arıları da telef eden ayı, bir kovanı da yanında götürdü.
Kastamonu’da yerleşim yerlerine kadar inen ayılar bir evin bahçesinde bulunan kovanları parçaladı. Ayının saldırısı sonucu 40 kovan zarar görürken, binlerce bal arısı da telef oldu.
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde merkeze kadar inen ayı, arı kovanlarını parçaladı.
ATASEM Kurs Merkezi’nin açmış olduğu arıcılık kursuna katılıp arıcılık belgesi alan ve talepte bulunan vatandaşlara Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından “arı kovanı” desteğinde bulunuldu. Detaylar haberimizde...
Yorumlar (0)