Etkinliğe konuk olarak 24. Dönem İzmir Milletvekili ve Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) Başkanı Rifat Sait ile İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Betül Batır katıldı.
ARNİAD Başkanı Bayram Taşocak açılış konuşmasında, yeni dönemde Bursa ile daha güçlü bir bağ kurmak istediklerini belirterek, ekonomi söyleşilerinden sektörel buluşmalara kadar çeşitli faaliyetler düzenleyeceklerini söyledi. Taşocak, ARNİAD'ın gündem belirleyen bir yapı olma hedefiyle ilerlediğini ve geniş katılımlı bir ekonomi zirvesi için hazırlıklara başladıklarını dile getirdi.
Rifat Sait ise Bursa'nın Balkanlar için önemine değinerek, ARNİAD'ın merkezinin Bursa olmasının anlamlı olduğunu ifade etti ve yeni yönetimi tebrik etti.
Prof. Dr. Betül Batır da Arnavutluk tarihi üzerine bir sunum yaparak katılımcıların sorularını yanıtladı.
Toplantının sonunda Başkan Taşocak, Sait ve Batır'a hediye takdim etti.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)